Index Vakbarát Hírportál

Nem az ellenfél aprítja lyukasra Neymar sportszárát. De akkor mi?

2018. június 23., szombat 13:25

Két meccset játszottak eddig a brazilok az oroszországi világbajnokságon, Svájc ellen 1-1-es döntetlen, Costa Rica ellen nyögvenyelős 2-0 lett a vége, a hosszabbításban szerzett két góllal. Mindkét találkozó alatt feltűnő volt, hogy a brazilok legfontosabb játékosa, Neymar sportszárán hatalmas lyukak éktelenkednek.

Svájc ellen még felmerült, hogy a 11 szabálytalanság eredménye nyomán tátonganak a lyukak, de Costa Rica nem aprította annyira, és akkor is ott voltak a lyukak, főleg úgy, hogy azért láthatóan a vádlija nem hasadt fel a stopliktól.

De ha nem a védők rúgták ki a sportszárat, mitől voltak a lyukak?

A megfejtéshez hívjuk segítségül a Real Madrid walesi szélsőjét, Gareth Bale-t, aki 2016-ban hasonló lyukakkal a sportszárán bukkant fel klubcsapata meccsein. Az indok – egy spanyol lap nyomozása után – ugyanaz lett, amit Neymar kapcsán a Daily Mail is elővett most: valószínűleg azzal, hogy kicsit kivágja a sportszárat, az nem lesz olyan szoros, így csökkenti a nyomást, és esetleg a fájdalmat a vádliknál.

Bale esetében felmerült, hogy ez persze főleg mentálisan hathat, a walesi akkoriban sokat volt sérült, és talán ez is segített kicsit neki túllendülni a rossz időszakon, de mostanában egyre több lyukas sportszárat látni, már Neymarnál is.

Már csak azért is az a valószínűbb, hogy Neymar maga vágja a sportszárakat, mert a két lábán nagyjából ugyanott van a két-két lyuk, ennyire szinkronban rúgni két meccsen pedig elég nehézkes.

Rovatok