Index Vakbarát Hírportál

Kroos: Sokan örültek volna otthon, ha kivágnak minket

2018. június 24., vasárnap 10:17

Toni Kroos életben tartotta a német világbajnoki reményeket Svédország ellen, a címvédőnek a 2-1-es, utolsó pillanatos győzelemmel még a csoportgyőzelemre is van esélye az utolsó forduló előtt.

Pedig nem indult számára jól a mérkőzés, de a hátára vette a csapatot Jerome Boateng kiállítása után, annyi jó passza volt egyedül, mint a teljes svéd csapatnak, illetve a hosszabbítás utolsó percében ő lőtte szabadrúgásból a németek győztes gólját.

Amikor meccsenként 400-szor érsz a labdához, néha előfordul, hogy elveszíted. A svédek első gólja egyértelműen az én hibám volt, vállalom érte a felelősséget, de a végén helyrehoztam, igaz?

– idéziKroost az ESPN.

A középpályás szerint összességében megérdemelten nyert a 10 emberrel is végig támadó csapat, aminek azonban nem biztos, hogy mindenki örül Németországban.

Nagyon sok kritikát kaptunk, nagy részük jogos volt. Ugyanakkor olyan érzésem volt, hogy otthon sok ember örült volna, ha Svédország hazaindít minket, de mi nem adjuk meg nekik olyan könnyen ezt az örömöt. Minket nem lehet csak úgy kivágni az utcára.  

Ezzel egyetértett Marco Reus is, aki mérkőzés után azt nyilatkozta, sokan akarták, hogy Németország kiessen a csoportkörben, de már nem foglalkozik ezzel: nyerni akartak és nyertek is, csak ez számít.

Thomas Müller nem érezte ezt az ellenszenvet, és szerinte az utolsó öt percben megérdemelten fordították a maguk javára a meccset.

Németország Dél-Korea ellen, Mexikó pedig Svédországgal játszik az utolsó körben.

Rovatok