Index Vakbarát Hírportál

A csecsen vezér szólhat bele Egyiptom összeállításába

2018. június 25., hétfő 13:56

Egy Mohamed Szalahhoz közeli forrásra hivatkozva azt írja a CNN, hogy a játékos a válogatottság lemondásán gondolkozik. A Liverpool csatárát állítólag nagyon megviselte a csecsen vezetővel, Ramzan Kadirovval való találkozása után kirobbant botrány.

Szalah a BL-döntőben szerzett sérülése miatt kihagyta az első meccset Uruguay ellen, de az oroszok ellen betalált. Azonban Szalah teljesítménye helyett a vébé vele kapcsolatban leginkább arról szól, hogy megjelent egy rakás fotó, ahogyan Ramzan Kadirovval, Csecsenföld kétes megítélésű vezetőjével találkozik, sőt, a melegeket börtönbe záró, megkínzó vagy éppen legyilkoló kiskirályság vezetője tiszteletbeli csecsen állampolgárnak nevezte ki a játékost.

Az RT orosz hírügynökség videóján azt is látni, hogy Szalah mosolyogva hallgatja Kadirov beszédét egy, az egyiptomi csapatnak tartott vacsorán, ahol aztán egy csecsen zászlót ábrázoló kitűzőt rakott fel a focistának.

A CNN szerint a csatárt megviselte az ügy, mert a futballon kívül nem akar mással foglalkozni, és pláne nem akarja, hogy a személyét politikai célokra használják fel. A CNN megkereste az egyiptomi futballszövetséget is, amelynek illetékesei nem hallottak arról, hogy Szalah a válogatottság lemondásán gondolkodna.

Korábban két német válogatott játékost, Mesüt Özilt és Ilkay Gündoğant is komoly kritika érte, amiért Recep Tayyip Erdoğan török vezetővel fotózkodtak.

Rovatok