Index Vakbarát Hírportál

0-0: tönkretették a nagy vb-rekodot

2018. június 26., kedd 18:17

Franciaországnak egy iksz is elég volt a csoportelsőséghez, Dániának ehhez nyernie kellett volna, egy biztos továbblépéshez viszont nekik is jó volt a döntetlen. Rutinosabb vb-drukkerek tudhatják, ennek az eredménye szinte mindig gyenge meccs, amikor mindkét csapat azt várja, legyen már vége.

Az első félidő abszolút ilyen volt, a 30. percig említésre méltó sem történt, akkor Cornelius passzára Eriksen gyorsan, a francia cserekapus, Mandanda kevésbé gyorsan sprintelt, így a dán előbb ért oda. Annyival csak, hogy belepöcköljön a labdába, ami kipattant a kapus hasáról, és mindketten - meg még egy védő is - elestek. A dánok egy pillanatra büntetőt reklamáltak, nem volt az, a bíró nem is fújt semmit.

Három perc múlva a kezdőbe szintén most bekerülő Dembelé lőtt jó fél méterrel mellé. Deschamps francia kapitány egyébként hat helyen változtatott a szokásos kezdőjén.

rad

Közvetlenül a lefújás előtt Mathias Jörgensen üldözte 60 méteren át Griezmannt, hogy jól felrúgja. Kapta is a sárgát, de abból volt egy kis jogos elégedetlenkedés, hogy hiába hagyott felállni mindenkit a szabadhoz a játékvezető, elvégezni már nem hagyta, lefújta a félidőt.

A szünet után hasonló elánnal jöttek ki a csapatok. Eriksen a 60. perc környékén ráküldött egy szabadrúgást, Mandandáról kipattant, de még időben összeszedte.

Nem lehetett csodálni, hogy egy óra után már fütyült a közönség, ők vb-meccsre jöttek, nem barátságosra.

A csapatokat ez nem izgatta, a 83.-ban történt valami legközelebb, Schmeichel védte Fekir távoli lövését.

A hajrában a dánok még annyira sem akartak futballozni, teljesen visszaálltak, a franciák perceken tologattak, mint a hokiban, körbeadogatták a labdát. Helyzetbe nem kerültek, a közönség meg egyre jobban fütyült.

Mbappé beállítása hozott némi lendületet a franciáknál, de a dán sündisznóálláson ő sem tudott áttörni.

rad

A bíró 3 percet hosszabbított, ám így sem kerülhettük el, hogy meglegyen a vb első 0-0-ja. Az első 34 meccsen volt gól - óriási vb-rekord -, az ezzel egyszerre játszott ausztrál-peruin is kettő.

A csoportot a franciák 7 ponttal nyerték az 5 pontos dánok előtt, Peru 2-0-ra verte Ausztráliát, és 3 ponttal búcsúzik a harmadik helyen az egypontos ausztrálok előtt.

Borítókép: Maxim Shemetov / Reuters.

Rovatok