Index Vakbarát Hírportál

Fél órát játszott a vb-n, egymillió Insta-követője lett

2018. június 26., kedd 12:01

A világbajnokság, de még a csoportkör első fordulója előtt sem sokan hallottak az izlandi csapat csereszélsőjéról, Rúrik Gíslasonról, akinek fél óra játék elég volt Argentína ellen ahhoz, hogy világsztár legyen. Nem elsősorban a játéka, hanem a kinézete miatt – Gíslason 30 perc alatt az Instagram kedvencévé vált, és 30 ezerről 1 millió fölé ugrott a követői száma. Mindezt úgy, hogy összesen 376 képe van Instán, ami elég jó arány.

Nem csoda persze, hogy Gíslasonról előtte nem sokan hallottak. A 30 éves játékos ugyan már 49-szeres izlandi válogatott, de klubszinten nem annyira tört át. Az izlandi HK-ban kezdett, két évet lehúzott úgy az angol Charlton Athleticben, hogy egy meccset sem kapott, majd jött a dán Viborg, OB és Koppenhága, az elmúlt három szezont pedig a német másodosztályú Nürnbergben töltötte, onnan igazolt januárban a szintén másodosztályú Sandhausenhez, pont, amikor a Nürnberg végre feljutott volna a Bundesligába.

Gíslason 30 ezres követői száma az argentin meccs végére megtízszereződött, azóta még több mint a háromszorosára nőtt, már egymillió fölött jár. Ezzel háromszor több követője van, mint Izland teljes lakossága, de a válogatott Twitterét, Facebookját és Instagramját sem követik összesen annyian, mint őt.

Hogy mire a nagy felhajtás? Azt nézzék meg Gíslason Instagram-oldalán.

via Deadspin

Rovatok