Index Vakbarát Hírportál

Korea nem tudta, hogy ha nyer, se jut tovább?

2018. június 28., csütörtök 08:07

Egészen a lefújásig azt hitték a koreai játékosok, hogy továbbjutottak a csoportból, nyilatkozta Cso Hjunvo, a válogatott kapusa a The 42 szerint.

Dél-Korea óriási meglepetésre a meccs végén lőtt két gólt, megverte és kiejtette Németországot, és a svédektől csúnya vereséget szenvedő Mexikó továbbjutását segítette.

Dél-Korea az egész meccsen hősiesen küzdött, hajtott, a gyengén játszó és peches németek pedig nem találtak fogást rajtuk. A 92. percig 0-0-ra állt a meccs, azzal is mindkét csapat kiesett volna a csoportból, de aztán jött Kim Jungvon videóbíróval megadott gólja, és a koreai játékosok szabályosan megőrültek a pályán. Alig öt perc múlva belőtték a második gólt is, Szon találatának megint úgy örültek, mintha vb-t nyertek volna.

Ami azért nem teljesen érthető, hiszen a svédek közel húsz perce 3-0-ra vezettek Mexikó ellen, ami egyértelművé tette, hogy Dél-Korea biztosan nem megy tovább.

Több koreai játékos is sírva fakadt a lefújás után, a földre rogytak, akkor viszont már nem volt akkora örömködés, csak olyan normális, mint akik megnyertek egy vb-meccset.

Cso Hjonvun kapus ennek ellenére állítja: az egész csapat csak azután értesült a svéd–mexikói eredményéről, hogy véget ért a saját meccsük, ezért omlott össze és sírt több koreai is a pályán.

(Miközben a németek körülöttük derékra tett kézzel realizálták, mekkorát égtek Oroszországban.)

Cso Hjonvun arról is beszélt, hogy egész karrierje során nem védett ennyire hibátlanul, minden német próbálkozás elakadt benne.

Dél-Koreát vigasztalhatja, hogy a miattuk továbbjutó Mexikó szurkolói azóta teljesen megőrülnek értük, Oroszországban például több tucat drukker a vállán cipelve ünnepelt egy random koreai férfit, miközben Mexikóvárosban a dél-koreai nagykövetség előtt is örömünnep zajlott. Az ázsiai csapatnak köszönhetően még egy 3-0-s vereséggel is továbbment a csapatuk.

Rovatok