Index Vakbarát Hírportál

Jobban jár az angol-belga vesztese?

2018. június 28., csütörtök 10:16

A G csoportban játsszák le utolsóként a meccseket a csoportkörben, Anglia Belgiummal találkozik a csoport első helyéért, a másik két válogatott már kiesett. Az angolok és a belgák minden mutatója egyforma, 6-6 ponttal állnak, 8-8 gólt lőttek, kettőt-kettőt kaptak. Anglia azzal vezeti a csoportot, hogy kevesebb sárga lapot szedett össze, kettőt, míg a belgáknak három van. Ha leikszelnek, és a lapjaik száma sem változik, Anglia a Fair Play-mutatójával nyeri a csoportot.

A médiában felmerült, hogy ez nem lesz szerencsés, mert így Kane-ék nehezebb ágra kerülnek - nézzük meg, mit jelent ez.

Az angolok és a belgák már pályáralépésükkör tudni fogják, kivel játszanak a nyolcaddöntőben, ha elsők vagy másodikak lesznek. A H csoportból a Japán, Szenegál, Kolumbia hármasból kettő fog továbblépni. Jelenleg Japán és Szenegál 4-4, Kolumbia 3 pontos, Szenegál-Kolumbia és Japán-Lengyelország jön, a lengyelek már kiestek.

A G csoport győztesének útja:

A G csoport másodikjának útja:


Azaz látható, ha Japán vagy Szenegál nyeri a H csoportot, akkor elméletileg végképp érdemesebb másodiknak lennie Angliának vagy Belgiumnak, mert

Japán vagy Szenegál után Svédország vagy Svájc várna rá a 8 között, és ha utóbbiakat is veri, már az elődöntőben van.

Kolumbiával játszani valószínűleg kevésbé akar Anglia is és Svájc is, így ha ők nyerik a H-t, akkor a G második helye már kevésbé vonzó akkor is, ha utána könnyebbnek tűnik az út.

Feltételezhető az is, sem az angolok, sem a belgák nem akarnak veszíteni, mindkettő jó sorozatban van, önbizalmuk megnőtt két győzelem után. És ugye az sem garantált, hogy a brazilok kiverik Mexikót.

Rovatok