Index Vakbarát Hírportál

Se egység, se szenvedély, csak fölényes nagyképűség

2018. június 28., csütörtök 19:41

Németország történelmi bukása után - amióta kieséses szakasz van, mindig továbbjutottak - természetesen Lothar Matthäus is véleményt alkotott, ha már az első vesztes meccs után kegyetlenül belemart Mesut Özilbe, és még néhány játékosba.

A korábbi magyar és bolgár kapitány hiányolta a sebességet, az erőt és az ötletet, ami korábban mindig a karakteres német futballt jellemezte. A harcmodorral, a szívvel sem volt elégedett.

„Nem volt egységes a csapat, nem láttam szenvedélyt. és ami még rosszabb, ehelyett fölényes nagyképűséget láttam”

- jelentette ki a 150-szeres válogatott világbajnok.

Szerinte rossz játékrendszert választott Löw, kellett volna egy valódi csatár, mert igazi klasszis centere (Gomez) csak a második félidőben lett Németországnak. A kreativitást kétségbeejtőnek nevezte.

Germany lack of creativity in possession v **

** Unwillingness to engage in attacking 1v1 to break lines
** Lack of movement to drag defenders out of position especially in wide areas (overlaps, underlaps etc)
** Slow predictable build up with sideways & backward passes pic.twitter.com/yRHpFpaPvr

— Cameron Campbell (@c_campbell18) 2018. június 27.

Árulkodó jelenetek, mi minden nem stimmelt a németek játékával, mintha Argentínát látnánk a körbeadogatással.

Matthäus hiányolta a csapatból Sandro Wagnert, aki benne volt a bővített keretben, és akiben mindig megvan a küzdőszellem. Nem meglepő, Leroy Sanét is szívesen látta volna a pályán, akit nem vitt el, bár arra nem adott szakmai magyarázatot, hol képzelte volna el a helyét, hiszen szélsője még volt is a németeknek.

„A meccseken több mint 60 százalékban birtokoltuk a labdát, mégis alig lőttünk kapura. Egy világbajnokságon ennél lényegesen több kell.

A német bajnokság elkényelmesít, mert azt látják a játékosok, hogy tele van a stadion, minden jól néz ki. A vb-n viszont több kell.”

Úgy hírlik, hogy két klikk volt a német csapatban, 

Úgy véli, hogy egy generációnak vége, a kapus Manuel Neuer és a középpályás Toni Kroos köré kell viszont építeni a következő csapatot, mert ők klasszikus vezéregyéniségek.

Nem hiszi, hogy Löw visszalép, még ha most is el is hibázta a kiválasztást. Hivatalos döntés nincs róla, annyi biztos: nem mondott le, ha már hosszabbítottak vele a héten. A Welt oldalán szavazók negyede mindenesetre nem zavarná el a kapitányt, ha már 2014-ben oly sok sikert hozott. A csapat felelőssége sokkal nagyobb (52 százalék), legalábbis az olvasók szerint.

Azt Matthäus is említette, sok tehetséges játékos van, akikkel előre lehet lépni.

A Bild amúgy már össze is szedte, kik lehetnek a következő nagy német válogatott alapemberei.  Tah, Max, Sané, Weigl, Klostermann, Gnabry, többek közt ők lehetnek a jövő legjobbjai. Már a 2020-as Európa-bajnokságon láthatjuk őket.

Rovatok