Index Vakbarát Hírportál

Vezéráldozattal, középhátvédje hátán a nyolcaddöntőben Kolumbia

2018. június 28., csütörtök 18:11

Kiegyenlítetten indult a Szenegál–Kolumbia meccs, ami a továbbjutásról döntött a két csapat között – Kolumbiának kellett nagyon a győzelem, hogy előzni tudjon, de a meccs elején nem igazán tudtak fölénybe kerülni. Az első lehetőség azért így is az övék volt, Kalidou Koulibaly szerelte szabálytalanul a tizenhatos előtt Radamel Falcaót, Juan Cuadrado szabadrúgását pedig bravúrral tolta szögletre Khadim N'Diaye.

Négy perccel később úgy tűnt, Szenegál örülhet, amikor Davinson Sánchez buktatta Sadio Manét, a videóbírós visszanézés után viszont a szerb bíró, Milorad Mazic megváltoztatta első döntését, és visszavonta a büntetőt.

Említhető nagyobb helyzet már nem jött az első félidőben, csere viszont igen: az első fél óra végén Kolumbia vesztette el egyik legjobbját, a két meccsen két gólpasszig jutó James Rodríguezt, akinél az izomsérülése újult ki.

Sokat a második félidőben sem javult a játék képe, Szenegál talán picit jobb volt, Kolumbiánál nagyon hiányzott James kreativitása, de a 66. percben így is volt egy lehetőségük, aminek a végén Radamel Falcao hátáról fölé pattant a labda egy szöglet után. Hasonló nem túl nagy helyzete volt Szenegálnak is, náluk Mané csúszott el szabadrúgás közben, így nem okozott veszélyt.

Közben persze már értesülhettek a csapatok, hogy Lengyelország 1-0-s előnybe került Japánnal szemben, így bármilyen rosszul is játszanak, ha a tartják a 0-0-t, és a másik mérkőzésen sem változik az eredmény, mindketten továbbjutnak. Ez azonban nem tartotta vissza Kolumbiát, ami leginkább szögletből tudott zavart okozni. Így volt ez a 74. percben is, amikor a lengyelek elleni első gólt szerző Barcelona-védő, Yerry Mina hozta megint az első találatot, újra fejesből.

Szenegál kiesésével nincs a legjobb tizenhat között afrikai csapat.

stat

Rovatok