Index Vakbarát Hírportál

Trump C. Ronaldóval cukkolta a portugál elnököt, de visszaütött

2018. június 28., csütörtök 17:16 | öt éve frissítve

Donald Trump szerint Ronaldóból akár portugál elnök is lehetne. Az amerikai elnök emellett a rendezést dicsérte, és célzást tett arra, hogy a döntőn felbukkanhat Putyin mellett.

Portugália elnöke, Marcelo Rebelo de Sousa hivatalos látogatáson tartózkodik Amerikában. Souza szerdán Trumppal találkozott az Ovális irodában, hogy megvitassák az legfontosabb külpolitikai kérdéseket, illetve Ronaldót.

A futball témája úgy került szóba a megbeszélésen, hogy Souza átadta Putyin üdvözletét Trumpnak, majd azt kezdte el magyarázni, hogy ha az amerikai elnök esetleg ellátogatna a vébére, akkor figyeljen oda Portugáliára, mert elég jók, és náluk játszik Cristiano Ronaldo.

Trump erre megpróbált úgy tenni, mintha érdekelné a téma, és megkérdezte, hogy mégis, mennyire jó játékos ez a Ronaldo. Souza azt felelte, hogy ő a világ legjobb labdarúgója. Ezen a ponton Trumpból előbújt a kisördög, és egy kicsit odapiszkált kollégájának.

– Szóval ez a Cristian (sic) lehet, hogy egyszer még indul ellened az elnökségért? (...)

– Elnök úr, valamit el kell mondjak, Portugália nem pont olyan, mint az Egyesült Államok.

Hogy ezt ilyen szépen megbeszélték, Trump rátért saját szerepének kidomborítására a közös amerikai vb-pályázat sikerében, majd azt fejtegette Souzának, hogy milyen fantasztikus munkát végeztek az oroszok, és milyen csodálatos ez a világbajnokság. Végül mintha arra is célzott volna, hogy együtt nézhetik Putyinnal a moszkvai vb-döntőt július 15-én.

Csak remélni lehet, hogy tényleg így lesz, elképzelni is szórakoztató, mit művelnének együtt a 90 perc alatt. Már csak Maradonát kéne beültetni közéjük harmadiknak.

Trump a Ronaldo indulását feszegető kérdés után arról is ejtett pár szót, hogy ki nyerné a választást, ha a futballista is indulna. Sajnos a feliratozás és a hallható szöveg eltérőnek tőnik, így számunkra nem egyértelmű kire tenne az amerikai elnök. A cikk korábbi változatában úgy értelmeztük, hogy Ronaldo Trump favoritja, de a legtöbb híroldalon az ellenkezőjére jutottak. Abból a szempontból mindegy is a dolog, hogy a portugál elnök poénja a felvetés valószínűtlenségére vonatkozott.

Rovatok