Index Vakbarát Hírportál

Mbappé elképzelhetetlen sebességbe kapcsolt

2018. június 30., szombat 18:15

A francia-argentin világbajnoki nyolcaddöntőn Franciaország szerzett vezetést tizenegyesből, amihez Kylian Mbappé szupersprintje vezetett. A 19 éves francia sebessége többször is zavart okozott az argentinok között.

A torna elején Cristiano Ronaldo tizenhatostól tizenhatosig tartó sprintjén ámultak sokan, de Mbappé után azt már el is lehet felejteni.

A francia támadó először a 12. percben futott le mindenkit – ráadásul nem is egyenes vonalat követett. A saját térfelének közepéről indult, három argentint vert meg már a gyorsulási szakaszban, Javier Maschareno tűnt mellette lassított felvételnek. Majd jött Rojo, aki megpróbálta kiszorítani, Mbappé azonban még így is megverte, hogy egy jó nagy kerülőt tett. Ezután jött a kényszeredett lökés és a tizenegyes.

A 19. percben nem volt ennyi területe Mbappénak, de tíz méter alatt is megverte a védőket, egy előreívelésre startolt rá, majd megint csak szabálytalanul tudták megállítani. Az argentinok még éppen a 16-os vonal előtt rúgták fel.

Egyelőre nem tudjuk pontosan, hogy mekkora sebessége volt Mbappénak, az M4 Sport közvetítésében 37 km/h-s tempót említettek. Ez nagyjából helytálló lehet, korábban a PSG-nél mértek nála meccs közben 36 km/h-s sebességet.

Az biztos, nagy sprintje után özönleni kezdtek a mémek róla.

Rovatok