Index Vakbarát Hírportál

Iniesta lemondta a válogatottságot a vb-kiesés után

2018. július 1., vasárnap 20:29

Oroszország meglepetésre kiejtette a nyolcaddöntőben Spanyolországot, a tizenegyesekkel kieső spanyolok meccse után pedig Andrés Iniesta bejelentette, hogy lemondja a válogatottságot.

A 2010-ben világbajnok, 2008-ban és 2012-ben Európa-bajnok, korábban U17-es (2001) és U19es (2002) Eb-címet is nyerő játékos 131 válogatottsággal fejezi be, amivel harmadik a spanyol örökranglistán, csak két meccs, vagyis az elődöntőbe jutás kellett volna neki, hogy megelőzze azt a Xavit, akivel több mint egy évtizeden át játszott együtt a Barcelona középpályáján.

Ez volt az utolsó mérkőzésen a válogatottban. Fantasztikus korszak volt, de a vége nem mindig olyan, mint amilyennek elképzeljük

mondta a mérkőzés után.

Iniesta a második legidősebb játékos volt a spanyolok vb-keretében, a 34 éves középpályásnál csak a cserekapus Pepe Reina idősebb, várható volt, hogy amint véget ér számukra a vb, Iniesta bejelenti majd a visszavonulását.

Iniesta a japán Vissel Kobénál folytatja majd klubkarrierjét. Utolsó labdaérintése a válogatottban egy értékesített tizenegyes volt a büntetőpárbajban.

Rovatok