Index Vakbarát Hírportál

Az argentin-meccs előtt rabolták a nigériai sztár apját

2018. július 3., kedd 13:29

Múlt hét kedden, négy órával a Nigéria-Argentína meccs előtt kapta a telefont John Obi Mikel, a nigériai futballválogatott csapatkapitánya, hogy az édesapját elrabolták. Azzal fenyegették meg, hogy azonnal kivégzik, ha értesíti a hatóságokat. 10 millió dollár váltságdíjat kértek érte.

Az idősebb Obit Nigéria dél-keleti részén a Makurdi és Enugu közötti gyorsforgalmi úton tartoztatták fel és rabolták el. Obi Mikel ezzel a tudattal lépett pályára az argentinok elleni meccsen és végig a pályán volt.

Július 2-án egy rendőrségi mentőakció keretében sikerült kiszabadítani, és azonnal kórházba szállították, mert a hírek szerint Pa Michael Obit megkínozták az emberrablók. Sebeit több öltéssel kellett összevarrni és további kezelésekre még benntartották.

Obi Mikel most elmesélte, hogy úgy kellett futballoznia, hogy senkinek nem mert szólni az esetről, sem a szövetség vezetőinek, sem a kapitánynak, de még a játékostársainak sem. A futballista úgy döntött, hogy igyekszik úgy tenni, mintha mi sem történt volna, és így lépett pályára Messiék ellen, írt az ESPN.

A rendőrségi tájékoztató szerint alkudoztak az emberrablókkal és végül hírszerzési információk alapján találtak rájuk, majd tűzharcban sikerült a mentés.

Szegény Obi Mikel apjának nem ez az első kalandja emberrablókkal. 2011-ben is elrabolták, akkor 10 napig tartották fogva.

Rovatok