Index Vakbarát Hírportál

Muslera nem először végezte ki Uruguayt

2018. július 6., péntek 20:07 | aznap frissítve

Fernando Muslera potyázása egyáltalán nem a semmiből jött, az uruguayi kapus már kapott a válogatottban egy szinte pontosan ugyanolyan gólt, mint a franciák második találata volt. Akkor Fabregas lövését nézte be.

Ha egy kicsit balszerencsésebb, Uruguay már korábban kétgólos hátrányba kerülhetett volna a hülyesége miatt.

A franciák 2-0-s győzelme után nehéz eldönteni, hogy mi tett be jobban a dél-amerikai válogatottnak, Cavani hiánya, vagy Muslera teljesítménye. Az viszont biztos, hogy a kettő együtt sok volt. Különösen, hogy a túloldalon Lloris védett egy eszetlen nagyot, még 1-0-nál, míg Muslera ugye a 61. percben lényegében kivégezte saját csapatát.

Már amikor Griezmann váratlanul rátűzte, sejthető volt, hogy ez a megoldás a nem éppen kiegyensúlyozottságáról híres kapus személyének szólt.

Aztán valami motoszkálni kezdett, és rövid keresgélés után meg is lett az eredménye. 2013-ban egy Spanyolország elleni barátságos meccsen Muslera pontosan ugyanazt a hibát elkövetve lepkézett be egy távoli lövést Fabregastól, mint Griezmanntól pénteken. Az lenne a meglepőbb, ha a francia elemzők nem mutatták volna meg a játékosoknak ezt a gólt.

Bár Fabregas lövése valamivel távolabbról és a kapuval szemből érkezett, míg Griezmann nagyjából öt méterre lehetett a tizenhatos bal sarkától, amikor rálőtte, ám mindkét lövés lényegében magát Muslerát vette célba, mindkét játékos egy leheletnyi külsővel lőtte el a labdát, és mindkét esetben ugyanaz az enyhe irányváltás csapta be Muslerát, aki ezért mindkétszer eltáncolt a labda elől.

Fabregas jobbal tüzelt, az ő szemszögéből nézve előbb enyhén balra indult a labda – és vele együtt Muslera –, majd jobbra kanyarodott a lövés, amit a kapus nagyon későn reagált le, így már csak visszanyúlni tudott a labdáért, ami a kesztyűjén felpattanva a kapuban kötött ki. Griezmann ballal lőtt, egyébként pontosan ugyanaz játszódott le pepitában.

Az, hogy Muslera hajlamos lepkézni, talán csak azért nem közismertebb tény, mert a látványos eszetlenségei elterelik róla a figyelmet. Különösen leküzdhetetlen cselezési hajlama, amiből simán megkaphatták volna a második gólt már a 47. percben.

Ha összejön az ilyesmi, akkor persze nagy királyság, de azért egy ilyen kapust nehéz komolyan venni.

 

Rovatok