Index Vakbarát Hírportál

Gigabírságot kapott egy apróságért Horvátország a FIFA-tól

2018. július 6., péntek 17:32

A német Bild összeszedte, milyen büntetéseket gyűjtöttek be a válogatottak eddig a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségtől (FIFA).

A már a csoportban kiesett szerbeknek kell majd a legtöbbet átutalniuk a svájci szervezetnek.

Íme toptízes lista tételei, euróban:

A horvátokat csak egyszer büntették meg, akkor azonban elég súlyosan, mert nem tettek eleget a marketing szabályoknak, és olyan vizet ittak a dánok elleni nyolcaddöntőben, ami nem Coca Cola termék.

Egyetért a büntetéssel?

  • 10383
    Vicc és túlzó
  • 3983
    Az üzlet az üzlet, figyeljenek jobban a horvátok
  • 1931
    A svájciaknak kellett volna többet kapni
  • 800
    Minden jogos

Ha ehhez hozzátesszük, hogy a két svájci sztár: Xherdan Shaqiri és Granit Xhaka azért kapott 8600 eurós büntetést, mert az albán sast formázták a kezükkel, utalva koszovói származásukra, kissé érdekesek az összegek.

Az ezen a meccsen felhergelt szerb drukkerek 46 ezer eurót kaptak azért, mert dobáltak, és kirekesztésre utaló zászlókat vittek magukkal a kalinyingrádi stadionba.

Argentínát szintén a szurkolói viselkedése miatt marasztalták el, és szintén a marketing és média szabályok megsértése miatt, náluk pontosan nem lehet tudni, mit tettek.

A mexikói drukkerek Neuert homofób rigmusokkal illették, ezt szúrták ki a FIFA illetékesei még az első meccsen.

A marokkóiak dobáltak, a németek a stábtagok viselkedése miatt kénytelenek fizetni, amikor átszaladtak Kroos utolsó perces gólja után a svédeknek mutogatni.

Az orosz drukkerek Uruguay ellen náci jelképeket szedtek elő a csoportelsőségért zajló meccsen, efölött nem hunytak szemet az ellenőrök.

Rovatok