Index Vakbarát Hírportál

Riasztó számok az uruguayi-francia előtt

2018. július 6., péntek 09:06

Péntek délután négykor a vb legszervezettebb csapata meccsel a vb legtehetségesebb csapatával, ez talán biztos: Uruguay-Franciaország következik.

Uruguay eddig mind a négy meccsét megnyerte, lőtt 7 gólt, kapott egyet, legutóbb, Portugáliától a nyolcaddöntőben. A franciáknak 3 győzelem mellet van egy ikszük, a vb eddigi egyetlen 0-0-ja, Dánia ellen, az utolsó csoportmeccsükről.

Mindkét csapat pihent lesz, szombaton játszottak legutóbb, a hat nap felkészülés ideális. A franciák teljes kerettel mennek neki a mérkőzésnek, van viszont egy nagy kérdőjel az ellenfélnél: Edinson Cavani.

A portugálokat duplával kiütő csatár bő 70 perc után sántikált le, meghúzódott a vádlija. Egész héten külön edzett a többiektől, gyógyulása nem állt jól. A vádli a legkevésbé akadályozó sérülés, szóval lehet, hogy összerakják őt, ám 100 százalékos biztosan nem lesz.

Valószínűsíthető, hogy csak a padon kezd, és a végén jön be, ha olyan az eredmény. Az se kizárt, hogy egyáltalán nem játszik. Ami nagy baj lenne az uruguayiaknak, hiszen 3 gólt lőtt már, ő a gólkirályuk, és nélküle Luis Suarez egyedül marad elöl.

rad

Hasonlóan nagy baj, hogy múltkori cseréje, a szezonban a spanyol Gironában 19 gólos Cristhian Stuani úgy mozgott abban a negyedórában, mint aki életében először játszik közönség előtt. Emiatt merülhetett fel, hogy Tabarez mester inkább Cristian Rodriguezt küldi fel előre.

A franciáknál továbbra is a bőség zavara várja Deschamps kapitányt, de Giroud, Griezmann és Mbappé helye elöl szinte biztosan nem is lesz kérdéses.

Utóbbi 5 meccsén egymás ellen a két csapat 1 gólt ért el,

de ez ne riasszon el senki, most elméletileg a vb egyik legjobb meccsére van kilátás. Persze a tét már nagy, aki továbbjut, éremért játszik, és ha az alábbi táblázatra néznek, az sem arról árulkodik, hogy itt góleső lesz:

rad

A sok 0-0-ból kettő ráadásul vb-n volt, méghozzá 8 évenként: 2002, 2010. Bízzunk benne, hogy a számsort nem folytatják.

Ami biztos: nagy kár, hogy ez a két csapat már a 8 között összefut, ennek inkább elődöntőnek kellene lennie, de döntőnek se lenne rossz.

Rovatok