Index Vakbarát Hírportál

Neymar a lebegést is bevetette, hogy összecsaljon egy tizenegyest

2018. július 7., szombat 19:31

Mindamellett, hogy az ember maximálisan elítéli Neymar leküzdhetetlen késztetését a bíró megtévesztésére, nem lehet eltagadni, hogy pusztán esztétikai szempontból nézve, időnként ezen a téren is fenomenális mozgáskoordinációról tesz tanúbizonyságot.

Természetesen nem a földet érés utáni búgócsigázás közben, hanem még előtte, a légmunkánál. Különösen szépre sikerült ebből a szempontból a Belgium elleni második (harmadik?) nevetséges kudarcba fulladt kísérlete, hogy büntetőt harcoljon ki. Volt ugyanis jó pár, mi most azt nézzük, amikor a levegőben irányt váltva próbálta meg beakasztani lábfejét Fellaini lábszárába.

Neymar kirúgott oldalra az ellenfélhez közelebbi lábával, még a levegőben szépen mellé zárta a másik lábát, gyakorlatilag sávot váltva röptében. Csakhogy a tervbe hiba csúszott, a reménybeli összeakadás pillanatában Fellaini már pont elkapta a lábát, így nem volt miben elesni. Egy pillantra zavarta csak meg a dolog, majd szépen elgáncsoltatta magát a semmivel. És a kalandos légiút közben végig nem esett szét a mozgása.

Rovatok