Index Vakbarát Hírportál

Horvátország 11-esekkel verte ki az oroszokat 2-2-es 120 perc után

2018. július 7., szombat 22:58

Izgalmas meccs volt, nem túl magas színvonalú, de végig hajtós. A horvátok egymás után másodszor mentek tovább tizenegyesekkel, az elődöntőben az angolokkal játszanak.

Az utolsó negyeddöntőre mindkét csapat jó erőben, eltiltott nélkül érkezett, a rendező csapatáé volt az első tíz perc, majd a horvátok fokozatosan átvették az irányítást.

Nagyobb helyzet sem volt, aztán Cserisev teljesen váratlanul megszerezte a vezetést az oroszoknak. A 31. percben jártunk, amikor jobbal átvette, ballal kilőtte a hosszú felsőt. Kissé csavarta is, nagyon nagy gól volt, Subasic csak nézni tudta. 1-0.

Cserisev negyedik gólja volt a vb-n, legalább olyan klassz, mint amit a szaúdiaknak lőtt külsővel.

A horvátok nem estek pánikba, mentek ugyanúgy tovább, aminek hamar meg is lett az eredménye. Nem telt el 10 perc, Mandzukic ment el a bal oldalon, ügyesen visszatette a labdát fejre Kramaricnak, aki az ötös környékéről a kapuba fejelt. 1-1.

A második félidőben semmit nem változott a meccs. A 60. percben Horvátország lelegzetelállítóan közel került a második gólhoz. Perisic vett le egy labdát a tizenhatoson belül, húzogatott párat, hogy lövőhelyzetbe kerüljön, majd megnézte a jobbalsót, és oda is küldte a labdát. Teljesen úgy nézett ki, hogy bemegy, de a kapufát találta el, ahonnan úgy pattant ki a labda, hogy szinte a vonalon repült végig. Nagy mázlijuk volt az oroszoknak, óriási pechjük a horvátoknak.

rad

Érezni lehetett, hogy nagyon kritikus helyzet volt, és könnyen lehet, hogy itt ment el a győztes gól. Így is történt, a folytatásban még nagyobb helyzet sem igazán jött össze egyik oldalon sem.

A 90. percben megijedhettek a horvát drukkerek, Subasic kapus a combjához kapott, amikor letérdelt egy labdáért. Mindhárom cseréjét kihasználta már Dalic kapitány, abban bízhatott, hogy kapusa a közelgő hosszabbításig már kihúzza, és akkor a 4. cserével leválthatja. Végül erre nem lett szükség, Subasicot ápolták, és simán kibírta az öt perc ráadást. Sőt, aztán a hosszabbításra sem cserélték le.

Jött ugyanis a kétszer 15 perc, mert az állás maradt 1-1.

Továbbra sem volt szerencséjük a horvátoknak, a 94. percben a jobbhátvéd Vrsaljko is megsérült. Neki a térdével történt valami, azonnal cserét kért. Corluka állt a helyére a 96. percben.

A 100. percben jött a következő fordulat: horvát szöglet után Vida a kapuba fejelt. A labda majdnem elakadt Corlukában úton a kapuba, de a védőnek sikerült elmozdulnia a labda előtt. 2-1, fordítottak a horvátok.

Az oroszok nem adták fel, Subasic védett nagyot a 112.-ben, igaz, a labda telibetalálta őt, de nem pattant ki róla. A 113.-ban egy kritikus beadást sikerült továbbütnie.

A 115.-ben Pivaric idétlenül és feleslegesen kezezett a tizenhatos jobbsarkánál, sárgát kapott, az oroszok szabadrúgást. A beívelésre a honosított, brazil Fernandes érkezett legjobban, és a hosszúba stukkolt. 2-2.

A 120.-ig nem változott már semmi, jöhettek a tizenegyesek. Mindkét csapatnak újra, ugyanis az előző körből is így jutottak tovább.

Horvátország jutott az elődöntőbe, szerdán Angliával játszanak. Kedden lesz a francia-belga.

rad

(Borítókép: REUTERS/Maxim Shemetov)

Rovatok