Index Vakbarát Hírportál

Özil ultimátumot kapott a német szövetségtől

2018. július 8., vasárnap 15:47

A Német Labdarúgó Szövetség (DFB) elnöke, Reinhard Grindel a Kicker futballszaklapnak nyilatkozott  a rosszul sikerült világbajnokság után. Németország a csoportjában ragadt, ami sohasem fordult elő régebben velük.

A legfontosabb téma természetesen Mesut Özilé, aki benne volt a négy évvel ezelőtti világbajnoki csapatban, két meccsen most is játszott, de mind játéka, mind át nem gondolt politikai szerepvállalása miatt a támadások kereszttüzében van. A kiesés után pedig összeszólalkozott egy szurkolóval.

A sztori onnan indult, hogy a török származású Özil még májusban meglátogatta a Londonban kampányoló török elnököt, Recep Tayyip Erdogant, aki nem a demokrácia lelkes barátja. Ilkay Gündogan is ott volt ezen a találkozón, de ő vállalta a nyilvánosságot, és azt nyilatkozta, természetesen a német értékek mellett áll.

Özil esetéről itt írtunk bővebben, hogyan lett politika téma az övé.

"Igaz, hogy eddig még nem beszélt Özil. Sok szurkoló csalódott, mert választ várnának a kérdéseikre. A válaszokhoz joguk van a drukkereknek.

Ezért, ha Mesut visszajön a szabadságáról, azonnal beszélnie kell nyilvánosan. A sportszerűség is ezt kívánja"

- jelentette ki határozottan Grindel.

A 92-szeres válogatott Özil hétfőn Santorini szigetéről posztolt, ahol török barátnőjével nyaralt, ezt pedig megörökítette a Twitteren is. Szerencsétlen időpontban vigyorgott a sokkhatásból nehezen ocsúdó drukkerek szemébe, mert akkor tett ki egy képet a nyaralásról, amikor éppen a csapatnak játszani kellett volna Szamarában.

A 29 éves Özilnek az elutazás előtt lett volna lehetősége arra, hogy sajtótájékoztatón minden kérdésre választ adjon, de ezt elmulasztotta. A csapat menedzsere, Oliver Bierhoff azt mondta pár napja, senkit nem kényszeríthetnek arra, hogy beszéljen, Özilt győzködték, ő ellenben elutasította, hogy beszéljen az újságírókkal. Utólag Bierhoff szerint érdemes lett volna azt is megfontolni, elvigyék-e a vb-re.

Grindel elnök ennyire most nem szaladt előre, úgy gondolta, ha hibázott valaki, az kapjon még egy lehetőséget, és mondja el a véleményét. Löw lesz azonban az, aki egy analízis után esélyt ad neki a válogatottban a jövőben.

Mivel Löw és Özil ügyeit ugyanaz a menedzseriroda intézi, még pikánsabb a helyzet.

Özil az Arsenaltól eközben megkapta a tízest mezt, amiért hálálkodott a Twitteren.

Rovatok