Index Vakbarát Hírportál

A vonalon lett az elődöntő hőse a horvát védő

2018. július 12., csütörtök 09:02

A gólt és gólpasszt is jegyző Ivan Perišić lett a Horvátország–Anglia vb-elődöntő legjobb játékosa, de a díjat simán kaphatta volna a horvátok jobbhátvédje, Šime Vrsaljko is: előbb a gólpasszt adta a horvátok első, egyenlítő góljánál, majd a hosszabbítás első felében még 1-1-es állásnál a gólvonalon mentett John Stones fejesét.

Mindezt úgy, hogy nem sokkal a kezdés előtt még úgy volt, térdsérülése miatt nem is léphet pályára.

Persze Vrsaljko azt nyilatkozta, hogy rendben van a térde, de ha kellene, akkor fél lábon is vállalná az elődöntőt. Klubja, az Atlético Madrid elég közelről figyelte az állapotát, arra készültek, hogy megakadályozzák, hogy játsszon, amennyiben az súlyos sérülést eredményezhetett volna.

Erre végül nem volt szükség, de a pletykák szerint nem csak a 2018-19-es szezonjukat, hanem a pénztárcájukat is féltették, a 26 éves játékos iránt ugyanis aktívan érdeklődik az Internazionale, és ha megsérült volna, nem tudnák visszaadni Olaszországba.

Vrsaljkón a sérülésből semmi sem látszott, a 99. percben is magabiztosan védte a gólvonalat Stones fejesénél, majd végig pályán maradt, simán bírta tehát a 120 perces terhelést, ami a vasárnapi döntőre nézve is jó hír a horvátoknak.

Rovatok