Index Vakbarát Hírportál

Moratát már tényleg csak sajnálni lehet

2019. január 6., vasárnap 11:10 | aznap frissítve

Ránézésre elég jó meccset játszott pénteken a Nottingham Forest ellen a Chelsea spanyol csatára, Álvaro Morata, hiszen az ő két góljával jutott tovább a londoni csapat, de ezen a meccsen is látszott, hogy valami nagyon nincs rendben vele, ami egy teljesen érthetetlenül kihagyott helyzetben csúcsosodott ki – írja a Deadspin.

Morata még 2017-ben a Realtól érkezett a Chelsea-hez 60 millió euróért, és bár eleinte jól játszott, azóta nem nagyon találja önmagát. Ezt valószínűleg Maurizio Sarri is látja, mert a Nottingham Forest elleni FA-kupa meccsen a kezdőbe tette őt, így minden adott volt ahhoz, hogy egy jó meccsel megint formába lendüljön.

A terv működni is látszott, Morata a 49. percben megszerezte a vezetést a csapatának, de tíz perc sem kellett ahhoz, hogy újra lenullázza az önbecsülését azzal, hogy a töküres kaputól pár méterre állva sikerült a kapu fölé bombáznia a labdát.

Persze lesen volt, le is fújták azonnal, de látszott rajta, hogy ez egyáltalán nem vigasztalja, és ugyan két perccel később egy fejelésből újabb gólt szerzett, látványosan nem ünnepelte meg, sőt, úgy tűnt, mintha inkább azon aggódna, hogy így most megint megnőnek vele szemben az elvárások.

A spanyolt egyébként december végén hírbe hozták a Milannal, ezt a meccset látva pedig tényleg lehet, hogy az lenne a legjobb, ha minél előbb elpasszolná őt a Chelsea, mert Morata látványos kínlódása nemcsak neki, de a csapatnak sem tesz jót.

Rovatok