Index Vakbarát Hírportál

A Liverpool elleni mindkét BL-meccsről eltiltották a Bayern alapemberét

2019. január 11., péntek 12:27

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága két Bajnokok Ligája-mérkőzésre eltiltotta Thomas Müllert, a Bayern München német támadóját. A 100-szoros válogatott Müller hiánya érzékeny veszteség a bajor csapat számára, amit jól mutat, hogy a labdarúgó egyetlen meccset leszámítva a Bayern összes találkozóján pályára lépett a mostani szezonban.

Az UEFA pénteki bejelentése szerint a világbajnok csatárt az Ajax elleni utolsó, igen emlékezetes és végül 3-3-s döntetlent hozó csoportmérkőzésen kapott piros lapja miatt büntették, amikor magasra emelt lábbal fejbe rúgta Nicolas Tagliaficót.

Müller piros lapot érő rúgása az ajaxos Tagliafico ellen

Müller tette egyértelműen nem volt szándékos, a német a labdát szerette volna felugorva, magasra emelt lábbal levenni, amikor beletalpalt a számára váratlanul felbukkanó ellenfele fejébe. Ugyanakkor a szituáció veszélyessége, a szabálytalanság felettébb látványos természete, illetve a megmozdulás felelőtlensége miatt a szövetség által kiszabott büntetés jogossága nehezen vitatható.

Mindez azt jelenti, hogy a 29 éves támadó nem játszhat a Liverpool elleni BL-nyolcaddöntő egyik összecsapásán sem. A párharc mérkőzéseit február 19-én és március 13-án rendezik, a visszavágó lesz Münchenben.

preview

(MTI)

Rovatok