Index Vakbarát Hírportál

Görögországba igazolt a magyar válogatott balhátvéd

2019. január 11., péntek 09:24

A görög első osztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Aris Szaloniki szurkolói oldalán már csütörtökön kész tényként beszéltek a magyar válogatott védő érkezéséről, péntek reggelre pedig már az átigazolások terén referenciapontnak számító Transfermarkt adatbázisa is az Aris labdarúgójaként jegyezte Korhut Mihályt.

A 30 éves magyar válogatott labdarúgó az oldal szerint 1,5 éves, 2020-ig érvényes szerződést írt alá a görögökkel. 

Korhut a 2016-os Eb-szereplést követően hagyta el Debrecent, hogy kipróbálja magát légiósként, és most a külföldi játékosok számát korlátozó szigorú izraeli szabályok miatt kellett távoznia csapatától.

A Beer Sheva vezetői ugyanis a hírek szerint egy külföldi támadóval akarnak erősíteni a télen, ám ehhez előbb egy légióstól meg kellett szabadulniuk. A Nemzeti Sport információi szerint a klubvezetők végül azért döntöttek Korhut elengedése mellett, mert úgy látták, hogy az ő posztjára találhatnak a legkönnyebben izraeli játékos.

Ami épp fordított helyzet, mint a magyar válogatott esetében, ahol Korhut Mihálynak lényegében nincs egyenértékű alternatívája balhátvédként, hiányzása esetén rendre más poszton játszó játékossal kell megoldani a helyettesítését.

Az Aris jelenleg a 16 csapatos görög élvonal 7. helyén áll. Az átigazolás összegéről egyelőre nem közöltek információt az érdekeltek.

Rovatok