Index Vakbarát Hírportál

A kapufa is elhajlott, akkora erővel fejelte meg a City-csatár Jesus

2019. január 14., hétfő 22:57

Brutális, egyben ijesztő ütközést úszott meg a Manchester City csatára, Gabriel Jesus a hétfői, Wolverhampton elleni rangadón. A brazil játékos az első félidő közepén esett neki teljes sebességgel futva a kapufának, a fejénél fogva pattant le arról, majd terült el a kapu mellett.

Rövid ápolás után aztán visszatért a pályára, sőt, ott folytatta a góllövést, ahol azelőtt abbahagyta.

Ezt pedig szó szerint kell venni: a Wolverhampton ellen ő szerzett vezetést a 10. percben, aztán a 39. percben büntetőből ő növelte 2-0-ra a City előnyét, de a hétfői meccset megelőzően is nagy formában volt, a Burton Albion elleni 9-0-ra megnyert ligakupa-meccsen négy gólt lőtt, előtte pedig egyet a Rotherham Unitednek az FA-kupában aratott 7-0-s siker során, vagyis az elmúlt három mérkőzésen hét gólt szerzett.

Persze az nagyobb csoda, hogy a kapufa lefejelése után látszólag semmi baja nem volt, mint hogy ontja a gólokat. A BBC tudósítása szerint tisztán lehetett hallani az ütközés hangját a stadionban, ami sosem jó jel, plusz az is látszik, hogy mennyire meghajlik a kapufa Jesus ütközésétől. De valahogy nagyon szerencsésen fejelte meg a kapufát a brazil, és folytatni tudta – később kiderült, az volt a mázlija, hogy nem teljesen fejjel, félig nyakkal érkezett.

A Wolverhampton egyébként a 19. percben az addiginál is nehezebb helyzetbe került, hiszen a 19. percben kiállították Willy Bolyt, tíz emberre fogyatkozva pedig az addiginál is kevesebb esélyük maradt a címvédő ellen.

A 3-0-s végeredményt végül Conor Coady öngólja állította be a 78. percben, ezzel a City továbbra is négypontos lemaradással követi az első Liverpoolt.

ManCity-Wolverhampton 3-0

statisztika

Rovatok