Index Vakbarát Hírportál

Egy félidőnyi örömfoci után izgalmasra sikerült a Bayern győzelme

2019. január 18., péntek 22:43

Az első félidőben mutatott lehengerlő játékát követően nem sok minden utalt rá, hogy a Bayern Münchennek gondjai lehetnek a Hoeffenheim otthonában a német első osztályú labdarúgó-bajnokság péntek esti mérkőzésén. Ám a 3-1-es végeredmény dacára nem volt minden izgalmak nélküli a bajorok győzelme.

A Bayern Leon Göretzka két góljának köszönhetően 2-0-s előnnyel vonulhatott a szünetre, de a bajorok előnye könnyedén lehetett volna akár 2-3 góllal több is, Lewandowski két esetben is nagy helyzetben hibázott, egy esetben pedig csapattársa 2 méterről kapura tett labdáját blokkolta a peches napot kifogó lengyel sztárcsatár.

Ami nem ment Lewandowskinak, az sikerült Göreztkának, a duplázó középpályásnak különösen a második gólja sikerült szépre.

A kihagyott lehetőségekkel mindaddig senki sem gondolt sokat, amíg az 59. percben a Hoffenheim nem szerezte meg a szépítést Nico Shultz góljával. Érdekesség, hogy a Bayern második góljához hasonlóen ez a találat is az ellenfél szöglete utáni villámgyors kontra után született.

A Hoffenheim gólja egyáltalán nem volt érdemtelen, a hazai csapat felvállalta a nyíltabb játékot, és részben a bátorságának, részben a Bayern visszafogottabb játékának köszönhetően egyenrangú partnerévé vált a vendégcsapatnak.

Bár a Hoffenheim ezt követően akár az egyenlítést is megszerezhette volna némi szerencsével, de ez nem sikerült, helyette a Bayern lőtte be a harmadik gólját Lewandowski révén 3 perccel a rendes játékidő lejárta előtt, ezzel eldöntve a mérkőzést.

Szalai Ádám csereként lépett pályára a mérkőzésen, a magyar válogatott támadó a 78. percben szállt be a játékba és a hosszabbítás perceiben egy kisebb helyzete akadt, de fejese nem sokkal kaput tévesztett.

Rovatok