Index Vakbarát Hírportál

Grúz válogatott futballistát igazolt az FTC

2019. január 18., péntek 11:19

Lasha Dvali személyében grúz válogatott futballistával erősítette meg keretét a labdarúgó OTP Bank Ligában listavezető Ferencváros, írta az MTI.

A klub honlapjának beszámolója szerint a 23 éves ballábas játékos középhátvédként, bal oldali szélső védőként és védekező középpályásként is bevethető. A 12-szeres válogatott Dvali a Pogon Szczecintől kerül az Üllői útra. A lengyel bajnokságban ebben a szezonban 13 mérkőzésen lépett pályára, és szerzett egy gólt, illetve adott egy gólpasszt is.

Dvali fiatal kora ellenére már hat országban megfordult. Érdekesség, hogy nem hazájában, hanem Lettországban, a Skonto Rigánál kapta élete első profi szerződését még 18 éves korában. Utána Anglia jött, de ott egyetlen meccset sem játszott, hiszen előbb kölcsönadták Erdogan kedvenc csapatának, a török Kasimpasának. Majd a német másodosztályú MSV Duisburgnak.

Utána került Lengyelországba, a Slaks Wroclawhoz, amely kölcsönadta a kazah Irtisz Pavlodarnak, a Pogon Szczecin 2017 nyarán vásárolta meg, a szerződése amúgy 2019 végéig szólt a lengyel csapatban.

2015 novembere óta szerepel a válogatottban, ahol 12 meccsen egy gólt szerzett eddig. Két Nemzetek Ligája meccsen is pályára lépett a grúz válogatottban.

Közben a Ferencváros az idény végéig kölcsönadta a Haladásnak portugál légiósát, Rui Pedrót, akinek eddig 9 bajnoki és 1 kupameccs jutott a Fradiban.

Rovatok