Index Vakbarát Hírportál

Az eltűnt futballista utolsó hívása a lezuhant gépről

2019. január 23., szerda 01:05

Kedd késő este felfüggesztették a La Manche-csatorna fölött hétfőn eltűnt gép keresését, a mentést szerdán folytatják a brit és a francia brigádok.

A repülőn utazott Emiliano Sala argentin futballista, aki pár napja írt alá a francia első osztályú Nantes-tól a Premier League-ben szereplő Cardiff Cityhez, és épp útban volt új csapatához Franciaországból.

Kevés a remény, hogy ő és a pilóta életben van, ráadásul az argentin Clarin megszerzett és közölt egy hangfelvételt, ami Sala utolsó beszélgetése lehet, már a gépről.

Egészen megdöbbentő, miket mondott egyik barátjának a 28 éves játékos. Haverja arról érdeklődött, hogy van. Sala gyorsan elmesélte, millió dolga volt még Nantes-ban, azt hitte, soha nem végez - többször beleásít a beszélgetésbe, hallhatóan nagyon fáradt -, majd rátér, hogy már útban van Cardiff felé a gépen, ami 

"olyan, mintha darabokra akarna esni".

Ennél is felkavaróbbak utolsó mondatai:

"ha másfél óra múlva nem kaptok hírt rólam, küldjetek valakit, hogy keressen meg, mert itt meg nem talál engem senki. De legalább tudjátok."

A hanganyagot a Gazzetta dello Sport vette át a Clarintól, itt meghallgathatják.

Szerdán folytatják a keresést

Az egymotoros gép pilótája - a rendőrség tájékoztatása alapján - 1500 méteres magasságban kérte, hogy alacsonyabban haladhasson el a Guernsey-szigetnél, majd az ereszkedés közben, 700 méteres magasságnál a repülő eltűnt a radarképekről.

"Folytatjuk a keresést, két gép száll fel, és átfésüli azt a területet, amelyről úgy véljük, hogy a legnagyobb eséllyel találhatunk ott bármit is" - jelentette be szerdán reggel a rendőrség. (MTI)

Rovatok