Index Vakbarát Hírportál

A Bayern München döcögös kezdés után letarolta a Stuttgartot

2019. január 27., vasárnap 18:46

A Bayern München 4-1-re verte a VfB Stuttgartot a német labdarúgó-bajnokság 19. fordulójának vasárnap délutáni mérkőzésén.

Az első félidőt követően 1-1-es állásnál vonulhattak öltözőbe a csapatok, ám mielőtt még az éllovas Dortmund után kapaszkodó címvédőnél különösebben aggódhattak volna az esetlegesen elhullajtott pontok miatt, a második félidő elején egy ritka szerencsétlen körülmények közt született öngóllal a München megszerezte a vezetést, majd később két góllal fölényessé tette győzelmét.

A müncheniek vezetéséhez kellett, hogy a saját társa beleszálljon a Stuttgart kapusába, majd egy öngólként bejegyzett megpattanó lövés.

A Bayernnek az is belefért, hogy Robert Lewandowski büntetőt hibázott (a lengyel csatár a München utolsó gólját szerezve vígazstalódhatott.

A Stuttgart sorozatban a negyedik vereségét szenvedte el a Bundesligában, míg a megszakítás nélkül hetedik bajnokiját is megnyerő Bayern tovább üldözi az éllovas Borussia Dortmundot, ám a müncheniek hátránya továbbra is hat pont az első helyezetthez képest .

A vasárnapi játéknap másik mérkőzésén a Gulácsi Péterrel és Willi Orbannal felálló RB Leipzig nagyon elverte a Düsseldorfot. A Bundesliga "legmagyarabb" csapata már a szünetben 3-0-ra vezetett, a második félidőben aztán már csak egy gólt lőttek a vendégek, megkímélve a hazai csapatot a még súlyosabb megaláztatástól.

Bundesliga, 19. forduló:

szombaton játszották:

pénteken játszották:

Rovatok