Index Vakbarát Hírportál

Neymar újra a sérült csontját törte

2019. január 29., kedd 09:52

Az ESPN értesülései szerint Neymar valóban rásérült egy évvel ezelőtt eltört lábközépcsontjára, így bukhatja a szezon teljes második felét.

A PSG szupersztárja egy hete bicegett le a Strasbourg elleni kupameccs 60. percében. Tavaly az évben pár héttel később dőlt ki, az ötös lábközépcsontját törte a jobb lábfejében, és a források szerint most ugyanez a csontja sérült, csak másik helyen.

Ha műteni kell, ami nagyon valószínű, nem játszhat már az idényben, sőt, mivel másodszor töri el a sérült csontot, ezúttal hosszabb felépülési időre lehet számítani. Emiatt már Párizsba utazott a brazil válogatott orvosa is, ugyanis a nyáron Brazília rendezi a Copa Americát, amelyen mindenképp számítanának Neymarra.

Jelenleg azon tanakodnak az orvosok, műtét nélkül el lehet-e érni a tökéletes gyógyulást. Tavaly Neymar a vb-re épphogy rendbejött, de formán kívül futballozott.

A lábközépcsont különösen érzékeny pont a futballistáknál, a múltban David Beckham és Wayne Rooney is szenvedett ezzel - mindketten éppcsak felépültek a 2002-es, illetve a 2010-es vb-re -, a Bayern-kapus Manuel Neuernek pedig majdnem ráment a karrierje.

Rovatok