Index Vakbarát Hírportál

Sala eltűnése óta a Cardiff-futballisták tartanak a repüléstől

2019. január 30., szerda 11:51

Néhány Cardiff City-futballista fél a repüléstől azóta, hogy múlt héten a klubtársukat, Emiliano Salát szállító repülőgép eltűnt a La Manche csatorna felett.

Sol Bamba, a walesi Premier League-klub védője, egyben csapatkapitánya beszélt erről.

A Cardiff kedden játszotta első meccsét Sala eltűnése óta, és 2-1-re kikapott az Arsenal otthonában rendezett bajnokin. A kezdés előtt az eltűnt argentin játékosról és a pilótáról, David Ibbotsonról is megemlékeztek, sőt, Sala nevét is feltüntették a vendégek keretében, Wales egyik jelképével, egy nárcisszal jelölve.

A cardiffi szurkolók molinót feszítettek ki, amelyen az állt: „Soha nem láttunk játszani, soha nem láttunk gólt szerezni, de örökre szeretni fogunk, Emiliano, csodálatos Kékmadarunk". (A Cardiff City beceneve a Bluebirds, azaz Kékmadarak).

A Salát szállító kisrepülőgép január 21-én tűnt el a radarképernyőről, a kutatást múlt csütörtökön befejezték, de hétfőn újraindították.

„Repülőgéppel utazunk, és néhányan közülünk úgy gondolták, hogy nem akarnak többé felszállni" – árulta el Bamba, aki személyesen is ismerte Salát. Elmesélte, hogy a történtek nagyon megviselték a csapatot, illetve azt is, hogy a klub mindenben próbál segíteni a futballistáknak, szakembert is bevont, hogy fel tudják dolgozni a tragédiát.

A 28 éves Sala a Nantes-tól szerződött a Cardiffhoz - klubrekordot jelentő 17 millió euró (5,4 milliárd forint) körüli összegért -, épp új csapatához utazott Franciaországból Angliába, mikor eltűnt. (MTI/Index)

Rovatok