Index Vakbarát Hírportál

Kényszerűségből már a télen Barcelonába költözött a francia szupertehetség

2019. február 1., péntek 09:56

A 19 éves francia Jean-Clair Todibo leigazolása nagy fogásnak bizonyulhat a jövőben. A Barcelona többek közt a Juventus elől szerezte meg a Toulouse óriási tehetségnek tartott játékosát, aki nemcsak egészen kiváló fizikai adottságokk rendelkezik, a 190 centis játékos gyors, kitűnő ütemérzékkel szerel és nagyszerűen fejel, de emellett a labdával is messze átlag felett bánik, ezért a középpályán is tud játszani.

Todibo az eredeti tervek szerint csak a nyáron csatlakozott volna a katalán együtteshez, ám a Barca most mégis bejelentette, hogy a játékos már a héten csatlakozik a kerethez.

A váltás előrehozása nem a spanyol bajnok hátsó alakzatának mihamarabbi megerősítését szolgálta, ennél sokkal prózaibb okokból történt a dolog.

A 19 éves, középhátvédként és védekező középpályásként is bevethető játékos egészen novemberig stabil kezdőnek számított az FC Toulouse-ban – a szezon első 10 bajnoki mérkőzésén zsinórban a kezdőcsapatban volt–, ám ezt követően nemkívánatos személlyé vált a csapatnál, nagy valószínűséggel az eligazolására tett erőfeszítései miatt. Todibo a 6-os mezt kapta a Barcelonában, ami korábban összeforrt a csapat legendájának, a középpályás karmester Xavi nevével. Todibo 4 és fél éves szerződést írt alá a klubbal.

Rovatok