Index Vakbarát Hírportál

Botrány a Bundesligában az ájulás után továbbjátszatott kapus miatt

2019. február 3., vasárnap 15:40

Komoly következményei lehetnek még a szombati FC Nürnberg-Werder Bremen Bundesliga-mérkőzésnek, miután a találkozón két hazai labdarúgót is játékra alkalmasnak talált a csapatorvos, noha mindketten nyilvánvalóan agyrázkódást szenvedtek egy-egy ütközés során.

A nagyobb botrányt Christian Mathenia esete váltotta ki, a kapus ugyanis jó 15 másodpercig feküdt öntudatlanul a földön, miután a 60. percben egy szöglet után a levegőben ütközött Theodor Gebre Selassie-val.

Mathenia kis idő múlva magához tért ugyan, ám a meccs után bevallotta, hogy nem érezte igazán 100 százalékosnak magát, ennek ellenére végigjátszotta a mérkőzést.

A Spiegel cikke szerint Michael Köllner azért nem hozta le a nyilvánvalóan agyrázkódást szenvedő kapust, mert a maradék két változtatási lehetőségét nem akarta elpazarolni, a kapust kivizsgáló csapatorvos pedig nem talált kivetnivalót abban, hogy a percekkel korábban még csukott szemmel és tátott szájjal magatehetetlenül heverő, csapattársai által stabil oldalfekvésbe helyezett kapust a pályán tartották.

Hogy a helyzet még ellentmondásosabb legyen, az edző valószínűleg azért sem akart elhasználni egy cserét, mert a szünetben már le kellett hoznia egyik játékosát,  Tim Leiboldot.

Leibold lecserélésére azért volt szükség, mert rosszulétre panaszkodott, miután az első félidőben ütközött saját kapusával. Az eset a 21. percben történt, ám őt is a pályán hagyta az edző, és csak a félidőben hozta le a játékost a saját kérésére.

Bár a Nürnberg végül épp az egyik késői csere, Ishak góljával mentette 1-1-es döntetlenre a meccset, az eredmény sokak szerint nem szentesítette az eszközt. Különösen a csapatorvost érte sok kritika, mondván kétszer is előrébb helyezte az eredményességet a rábízott játékosok egészségénél.

Rovatok