Index Vakbarát Hírportál

2001-es übergólját idézte a 40 éves Bréma-ék

2019. február 6., szerda 14:14

Claudio Pizarro október elején múlt 40 éves, a Werder Bremenben 1999 nyarán mutatkozott be. 2001. február 17-én rúgott egy olyan gólt, amit azóta sem überelt, bár 330 gólnál járt klubcsapataiban és a perui válogatottban a keddi BVB-Werder-kupameccs előtt.

18 évvel ezelőtt a Bundesligában a Schalkét fogadta Werder, és győzte le 2-1-re, akkor szerezte ezt a ritka technikás emeléses találatot a csatár:

Claudio Pizarro - Top 5 for Werder

Lőtt azóta pár nagy gólt, de ennyire technikásat nem, egészen kedd estig.

A BVB-meccs hosszabbításában épp ellépett 2-1-re a Dortmund, amikor egy felpattanó labda jó helyzetben találta Pizarrót. Pontosabban inkább csak közel a kapuhoz, mert abból a pozícióból könnyen nem lehetett gólt rúgni. Pizarro viszont megoldotta, a levegőben úgy vette át a labdát külsővel(!), hogy azzal eltolta a kimozduló kapus elől, majd még mindig a levegőből behelyezte mellette a kapuba.

Briliáns találattal egyenlített 2-2-re, amit a hátsó kamerákból lehet igazán értékelni.

Claudio Pizarro vs Dortmund

Percek múlva újra hátrányba kerültek, de ezt is sikerült kiegyenlíteniük, így tizenegyesekre mentették a párharcot. Pizarro rúgta az első büntetőjüket, szépen behelyezte azt is. Egyik csapattársa sem hibázott, kapusuk két büntetőt is megfogott, kiverték a sokkal esélyesebb BVB-t. 

Pizarro valószínűleg élete utolsó szezonját játssza, még egy rekord van, amire hajthat: a Bundesliga legidősebb góllövőjévé válni. A csúcsot épp egy Werder-futballista, Mirko Votava tartja 1996 augusztusából, amikor 40 évesen és 3 hónaposan talált be. Pizarrónak két gólja van a bajnokságban ebben az idényben, de azokat még ennél fiatalabban, illetve kevésbé idősen lőtte.

A Brémával egyébként egészen különleges kapcsolata van Pizarrónak. Mint írtuk, először 1999-ben igazolt ide, még Peruból, másodszor 2008-ban érkezett, a Chelsea-től, harmadszor 2015-ben, a Bayerntől. 2017 nyarán a Werder elbocsátotta őt, de Kölnben szerződtették az előző idényre. Aztán nyáron negyedszer is visszahívták. 273 gólnál jár a Bundesligában.

Rovatok