Index Vakbarát Hírportál

Valószínűleg Sala holttestét találták meg

2019. február 7., csütörtök 08:15

Az Euronews információja szerint valószínűleg az argentin futballista, Emiliano Sala holttestét találták meg a La Manche csatornában talált roncsban.

Majdnem két hét telt el, mire megtalálták a testét, a fedélzeten ketten voltak, a pilóta holttestéről egyelőre nem tudni. A gépre a napokban bukkantak rá 67 méter mélyen a Guernsey sziget közelében, a repülő nagyjából egyben volt. 

A gépen megtalált testet Isle of Portlandba szállították, hogy átadják a dorseti halottkémnek. Egyelőre nem adtak ki arról információkat, hogyan azonosíthatták Salát. A légi baleseteket vizsgáló szervezet annyi közölt, hogy nehéz körülmények között zajlott a mentés az időjárási viszonyok miatt.

Emiliano Sala január 19-én igazolt a Nantes-ból a Cardiffba – a walesi klub rekordigazolása volt, 15 millió fontot fizettek érte – , a repülőn épp új klubjához tartott, amikor 21-én este eltűnt a La Manche fölött.

A baleset után Saláék keresésére indultak, de január 24-én lefújták a hivatalos kutatásokat, mert a túlélési esélyeket már minimálisnak látták. A keresést aztán egy privát cég folytatta – több neves futballista is adott rá pénzt – , és sikerült is megtalálniuk a roncsot szonár segítségével. Egy távirányítású eszköz segítségével aztán fel is fedeztek egy testet a gépben.

A vizsgálatok még sokáig elhúzódhatnak, ahogy a két futballklub egyezkedése is. A Nantes azt akarja, hogy Cardiff fizesse ki a játékos árát.

Rovatok