Index Vakbarát Hírportál

Gálázott a bombaformában lévő Leverkusen

2019. február 8., péntek 22:32

Mainz–Leverkusen meccsel kezdődött a német Bundesliga 21. fordulója. Az európai kupaszereplésért küzdő vendégek 5 gólt szerezve győztek, csak a bajnoki második Mönchengladbachnak van hasonlóan jó sorozata a bajnokságban.

Pörgősen kezdődött a találkozó, az első 10 percben mindkét csapat szerzett egy-egy gólt: először Wendell, a Leverkusen brazil védője volt eredményes az 5. percben, majd 4 perccel később a Mainz svéd középpályása, Robin Quaison egyenlített. A hazai csapat ezzel ki is adott magából mindent, a hátralévő 80 perc a Leverkusené volt.

A vendégek az első félidő végéig még 3 gólt szereztek, sorrendben Kai Havertz, Julian Brandt és Karim Bellarabi volt eredményes. A továbbiakban bár próbálkozott becsülettel a Mainz, gólt már nem sikerült szereznie, sőt: a 64. percben Brandt megszerezte saját maga második, illetve csapata ötödik találatát. 

5-1-re győzött a Leverkusen, ezzel pedig ideiglenesen feljött a biztos Európa Liga-csoportkört érő ötödik helyre. Ez volt sorozatban a harmadik győzelme a csapatnak, az elmúlt öt fordulóban négyszer sikerült nyernie.

Eredmény

Rovatok