Index Vakbarát Hírportál

Karrierje egyik legnagyobb győzelmét aratta Dárdai Pál

2019. február 9., szombat 18:02

Parádés meccsekkel kezdődött a német Bundesliga 21. fordulójának szombati játéknapja. Dárdai Pál Herthája nagyon simán verte a forduló előtt a dobogós helyen álló Mönchengladbachot idegenben, a Freiburg és a Wolfsburg hatgólos meccsen játszott döntetlent, a bajnoki éllovas Dortmund pedig 3-0-s előnyt adott le.

A mérkőzés előtt hatszoros pénzt fizettek volna a fogadóirodák a Hertha győzelmére, ennek ellenére Dárdai leiskolázta Dieter Heckinget és csapatát. 

A Mönchengladbach a labdabirtokláson kívül semmit nem tudott felmutatni, végig a Hertha dominált, Salomon Kalou pedig a 30. percben meg is szerezte a vezetést. A második félidőben sem változott érdemben a játék képe, a Hertha kiválóan gazdálkodott a helyzeteivel, előbb Ondrej Duda, majd pedig Davie Selke is eredményes volt.

Több gól már nem volt a meccsen, így kisebb meglepetésre nagyon simán, 3-0-ra győzött a Hertha.

Eredmény  

A bajnoki éllovas Borussia Dortmund a Hoffenheimet fogadta hazai pályán és a mérkőzés abszolút favoritja volt. Ennek megfelelően le is focizta a vendég csapatot, az első félidő végén már 2-0-ra vezetett Sancho és Götze góljaival. 

A második félidő 66. percében Guerreiro is betalált, úgy tűnt, eldőlt a találkozó. A Hoffenheim azonban nem adta fel, a csereként beálló Belfodil a 75. percben szépített, majd a következő 12 percben további két gólt szerzett a vendég csapat. Előbb Kaderabek, majd megint Belfodil volt eredményes, megmentve egy pontot a Hoffenheimnek. 

Bosszankodhat a Dortmund, egy győzelemmel a Bayern München 5 pontra csökkentheti a hátrányát. Szalai Ádám egyébként nem lépett pályára, a padról nézte végig a csapata bravúrját.

Eredmény

Délután játszott az RB Leipzig is, hazai pályán fogadta a Frankfurtot. A mérkőzés 0-0-s döntetlennel ért véget, Gulácsi Péter és Willi Orban is végigjátszotta a találkozót.

Eredmények

Rovatok