Index Vakbarát Hírportál

A Manchester City 6-0-ra tépte szét a Chelsea-t

2019. február 10., vasárnap 17:16

Történelmi verést mért a Manchester City a Premier League 26. fordulójának rangadóján a Chelsea-re. A manchesteri csapat 6-0-ra nyert úgy, hogy 22 perc után már 4-0-ra vezettek, a Chelsea korábban soha nem kapott 6 gólt egy PL-meccsen.

A hazai csapat villámtempóban kezdte a Chelsea elleni rangadót, és már a negyedik percben megszerezte a vezetést Raheem Sterling góljával. Sterling Bernando Silva jobbról érkező beadására érkezett a második hullámban, a labda Sergio Agüero és Ilkay Gündogan között ment el, így lőhetett védhetetlen erővel az angol válogatott csatár.

A City a gyors gól után is támadásban maradt, az első 10 percben simán uralta a mérkőzést a bajnokság ötödik helyén álló londoni csapat ellen, sőt, a nyolcadik percben Agüero révén már akár 2-0-ra is vezethettek volna, de az argentin 2 méterről üres kapura mellé gurított. A 13. percben viszont javított Agüero, és 22 méterről tökéletesen csavart a hosszú felsőbe.

Sőt, Agüero a folytatásban is főszerepben maradt, a 19. percben már két gólnál járt, majd a 25. percre Gündogan góljával már 4-0 lett a Manchester Citynek. A 4-0-s vezetés után a hazai csapat picit visszavett a tempóból, a Chelsea ennek köszönhetően a félidő végére némiképp felébredt, a csapatban frissen bemutatkozó Gonzalo Higuaínnak volt is veszélyes próbálkozása, de a szünetre maradt a 4-0-s City-vezetés.

A második félidőben 10 perc után meglett a vasárnap megállíthatatlan Agüero mesterhármasa – büntetőből talált be, miután César Azpilicueta buktatta Raheem Sterlinget. Agüerónak ez volt a 11. mesterhármasa a Premier League-ben, amivel beérte a rekorder Alan Shearert. Nem sokkal a triplázás után le is cserélték Agüerót, aki helyett Gabriel Jesús állt be. A 80. percben aztán az első gólt szerző Sterling talált be újra, már 6-ra növelve a City előnyét. Ezzel rekordot döntöttek, a Chelsea ugyanis még sosem kapott hat gólt PL-meccsen.

Manchester City-Chelsea 6-0

Győzelmével a Manchester City beérte a szintén 65 pontos, de egy meccsel kevesebbet játszó Liverpoolt, és átvette az első helyet a tabellán. A hat gólt kapó Chelsea gólaránya annyit romlott, hogy az Arsenal mögé, a hatodik helyre került.

A korábbi vasárnapi meccsen a Tottenham 3-1-re nyert a Leicester City ellen.

stat

Rovatok