Index Vakbarát Hírportál

A boncolás alapján fej- és csigolyasérülésbe halt bele Sala

2019. február 11., hétfő 17:53

Az Emiliano Sala halála ügyében indított nyomozati vizsgálat egy hétfői meghallgatásán kiderült, hogy a 28 éves argentin játékos fej- és csigolyasérülésekbe halt bele január 21-én, amikor egy egymotoros repülőgéppel a La Manche csatornába zuhant. Ezt a boncolást végző Basil Purdue állapította meg.

A bournemouthi városházán tartott vizsgálati meghallgatáson az is kiderült, hogy hivatalosan az ujjlenyomatai alapján azonosították a csatorna fenekén megtalált, repülőből kiemelt holttestet, írja a Guardian. A boncolásra és az azonosításra is február 6-án került sor.

A vezető halottkém, Brendan Allen elmondta, három párhuzamos vizsgálat zajlik egyszerre, a rendőrség mellett a légi baleseteket vizsgáló brit hatóság (Air Accidents Investigation Branch, AAIB), illetve a Polgári Légiközlekedési Hatóság (Civil Aviation Authority) is nyomoz, és mivel az AAIB nyomozása 6–12 hónapig is eltarthat, így a hivatalos halottszemlét 2019. november 6-ra halasztották, de a végleges jelentést csak 2020-ban adják majd ki a vizsgálatok lezárása után.

A januárban a francia Nantes-tól a Premier League-ben szereplő Cardiff Cityhez igazolt argentin játékos január 21-én zuhant le repülőgépével. A gépet vezető pilóta, David Ibbotson holttestét továbbra sem találták meg, a család azt kérte, ne adják fel a keresést, ezért gyűjtést is indítottak.

Rovatok