Index Vakbarát Hírportál

12 nap, ami meghatározhatja Solskjaer sorsát

2019. február 12., kedd 14:41

Ole Gunnar Solskjaert karácsony előtt nevezték ki José Mourinho helyére a Manchester United menedzserének, azóta 11 meccset játszottak:

10 győzelem, 1 döntetlen.

A pazar széria ellenére a norvég még mindig csak megbízott vezetőedző, és valószínűleg az is marad, amíg el nem dől, hogy csapata indulhat-e a Bajnokok Ligájában a következő szezonban. Két kulcsmeccs jön ehhez az előttünk álló szűk két hétben, a kettő között egy harmadik rangadó, ami szintén meghatározó lehet.

Természetesen ezek után még nem dőlhet el a BL-részvétel, de nagyban meghatározhatja Solskjaer további sorsát.

Játékosai közben már döntöttek, egyértelmű, hogy azt szeretnék, az edző folytassa a szezon vége után is.

Ashley Young, akit még Sir Alex Ferguson igazolt 2011-ben, a francia L'Equipe-nek arról beszélt, mintha a skót legenda tért volna vissza a padra Solsjkaerral.

Volt egy kevés hajszárító az utóbbi időben. Mikor visszatért Ole, mintha Sir Alex jött volna vissza, hiszen jött vele Mike Phelan és Michael Carrick is, de amiatt is, hogy ő ismeri a klubot, és tudja, mit jelent itt játszani. Megszállottan akar nyerni, de úgy hogy a játékosok jól érezzék magukat a pályán, Sir Alexnél ugyanígy volt.

A hajszárító Sir Alex egyik fegyvere volt, néha leordította futballistái fejét, Phelan másodedzőként dolgozott mellette, míg Carrick ugyan Mourinhónál is stábtag volt, de Solskjaer mellett nagyobb szerepet kapott a staff munkájában.

Phil Jones, akit még szintén Ferguson igazolt le, Mourinhót is ekézte egy kicsit.

Komolyan kell már venni minket. Röhöghettek rajtunk a szezon elején, de most már nem. Az elmúlt 10-12 meccsen bizonyítottuk ezt, fejlődünk, javulunk. Még nem értünk el semmit, de jó felé haladunk. Tudtuk, hogy be tudunk kerülni az első négybe, nagy dolog ez onnan, ahonnan jöttünk, de folytatnunk kell a sorozatot.

A United hetedik volt Mourinhóval, alig két hónap alatt negyediknek jöttek fel a Premier League-ben, ami már BL-es hely. De a Chelsea-vel és az Arsenallal még szoros csatában vannak a pozícióért.

A mostani BL-ben kedden a PSG-t fogadják, amiben nem játszhat Neymar és Cavani, ez növeli a United esélyeit. De még csak a negyeddöntő a tét, az idei BL-döntő egyelőre nagyon távolinak tűnik.

Rovatok