Index Vakbarát Hírportál

Dárdai már játékoskorában olyan volt, mint egy hadvezér

2019. február 13., szerda 10:35

A Mönchengladbach elleni idegenbeli bravúr, 3-0-ra verték a második helyezett csapatot, után a 31 pontot gyűjtő Hertha mindössze két pontra került a hatodik, Európa Liga-indulást jelentő helytől.

A Morgenpost megnézte a berliniek edzését, ahol azt tapasztalta, hogy Dárdai Palkó maradt kint legtovább a pályán, amikor a többiek már az öltözőben ültek, ő még akkor is gyakorolta a szabadrúgásokat, beadásokat. Pluszmunkát végzett, idén még nem került egyszer sem a pályára, a kispadra is csak legutóbb 

A csapatban nagy a konkurenciaharc, a sérültek kezdenek visszatérni, a válogatott balhátvéd, Marvin Plattenhardt csak csere volt a hétvégén, a csapatkapitány, Vedad Ibisevic is a kispadon kezdett. A másik csatárról, Davie Selkéről azt mondta a sportigazgató, csak idő kérdése, mikor kap meghívót a válogatottól.

13 fordulóval a vége előtt megint lehet álmodozni, és tervezgetni, hogyan érhet a csapat a nemzetközi kupaindulást jelentő hatodik hely közelébe. 

Most éppen Huub Stevens hozta szóba, aki korábban volt a csapat edzője. Elmondta, hogy milyen jól dolgozik együtt Michael Preetz és Dárdai Pál, és hogy hagyni kell időt nekik, mert valami jó dolog van készülőben.

"Bízom benne, hogy a berliniek ott lesznek a hatodik helyen. Amikor Pál edzője voltam, már akkor is úgy gondolkodott a pályán, mint egy edző. Olyan volt, mint egy hadvezér.

Az nem véletlen, hogy a freiburgi Streich mögött ő a második legrégebb óta hivatalban lévő edző a ligában, és még van jó néhány éve Berlinben, mert jól dolgozik.

Öröm nézni a Hertha fejlődését, mert jelentős érdemei vannak ebben"

- magyarázta a 65 éves szakember.

Stevenst egyébként Dárdai pár éve még magyar kapitánynak is el tudta volna képzelni, felírta a nevét Csányi Sándornak.

A Herthára szombaton újabb kemény megmérettetés vár, mert a Werder azon csapatok közé tartozik, amelyet még egyszer sem vert meg. Ráadásul az előző három meccsen az Olimpiai Stadionban nem nyertek, ehhez jött még a Bayern elleni hosszabbításban elveszített kupameccs.

A szombati meccsnek tehát nem kis tétje van.

Az ötvenedik győzelme után az Indexnek arról beszélt, min múlik, hogy edzősködése alatt először egy szuper tavaszt produkáljanak.

Rovatok