Index Vakbarát Hírportál

Solskjaer nem csügged a történelmi zakó után

2019. február 13., szerda 12:40

A Manchester United a csúcson akar lenni. Csalódottak vagyunk, de fejlődni kell, mert ez az a színvonal, amelyet el akarunk érni. Őszintének kell lennünk, az ellenfél magasabb szinten van

- mondta Ole Gunnar Solskjaer a PSG elleni nyolcaddöntős párharc 2-0-ra elvesztett manchesteri első mérkőzése után.

A United veretlen volt a 45 éves norvég tréner decemberi kinevezése óta, minden sorozatot figyelembe véve tíz győzelemnél és egy döntetlennél járt a BL-meccs előtt. A vereség nem csak emiatt történelmi:

A ManUnitedet az európai futballkupák ötvenes évekbeli indulása óta sosem verte meg senki saját stadionjában, az Old Traffordon egygólos különbségnél jobban.

A PSG-siker még egy szempontból különleges, a United francia csapattól európai meccsen sosem kapott ki hazai pályán, 10 győzelem és négy döntetlen volt a mérlege keddig.

Solskjaer elárulta, hogy a vereség után csalódottak voltak a játékosai az öltözőben, ő viszont úgy gondolja, hogy még nincsen minden veszve. "Nagy hegyet kell megmásznunk, de mi a Manchester United vagyunk, mi mindig talpra állunk."

Szerinte összességében kiegyenlített mérkőzést játszottak a párizsiakkal, akiknél a kapustól a középcsatárig mindenki kiváló futballista.

Csapata előtt újabb rangadók állnak, a Chelsea-vel hétfőn az FA-kupában, jövő hét vasárnap a Liverpoollal a Premier League-ben játszanak. Előbbi idegenbeli, utóbbi hazai meccsük lesz.

Solskjaer kijelentette, hogy "aki szomorkodik a PSG-eredményen", azt nem fogja pályára küldeni. Könnyen lehet, hogy kényszerhelyzetbe kerül, mert két állandó kezdőjátékosát, Anthony Martialt és Jesse Lingardot sérülés miatt a szünetben le kellett cserélnie. Még nem tudni, mennyit kell kihagyniuk.

Thomas Tuchel, a PSG német vezetőedzője úgy értékelt, hogy csapata sokat tett a területek lezárásáért, és nem ijedt meg, ha labdát szerzett. Összességében szintet léptek a győzelemmel, amit legjobbjuk, az egyaránt sérült Neymar és gólkirályuk, Cavani nélkül sikerült elérniük.

Az első félidőben még sokszor veszítettük el a labdát, mert gyors megoldásokat kerestünk, erőltettük a dolgokat. Ezzel együtt jó struktúrában, megfelelő szellemben futballoztunk. A második félidőben viszont már jobban kontrolláltuk a játékot. 

Azért óvatosságra intette a PSG szurkolóit.

"Ha mi tudtunk itt győzni, akkor erre képes lehet a Manchester United is nálunk. Még egyetlen csapat sem nyert mérkőzést a félidőben."

A visszavágót március 6-án rendezik.

Rovatok