Index Vakbarát Hírportál

Bravúr: sikerrel mutatkozott be a videóbíró a BL-ben

2019. február 13., szerda 10:46

A videóbíró bevezetése hétről hétre folyamatosan akadozik a nemzeti bajnokságokban és kupákban, nem telik el úgy forduló, hogy ne lenne jó pár érthetetlen videós döntés. Összességében viszont így is siker a VAR (video assistant referee), sokkal több a helyes ítélet a helytelennél, csak hát azt várnánk, ha meg lehet nézni utólag, akkor ne legyen hiba.

Kassai Viktornak köszönhetően már a Bajnokok Ligájában is alkalmazzák a VAR-t, szezon közben, a kieséses szakaszra vezették be a magyar bíró őszi, manchesteri kínos égése után.

Kedden dolgozott először a rendszer a BL-ben, a két első nyolcaddöntő közül a Roma-Portón volt dolga először, és sikeresen meg is oldotta.

A Roma épp kétgólos vezetést szerzett, amikor a középkezdés után nem sokkal a Porto kontrázott. Adrian Lopez fejelte vissza a labdát remekül Tiquinhónak, aki kissé optimistán megpróbálta egyből kapura lőni, de a mozdulat nem volt egyszerű, így a futballista erősen megfaragta a labdát: így lett jó, a magasból épp Adrian elé hullott le, aki dropból szépen be is helyezte.

Az első videóbírózás a BL-ben, Roma-Porto 2-1, Adrian Lopez szépítésénél

Lesgyanús volt az eset, ráadásul duplán, így a bíró, mielőtt gólt hirdetett volna, megvárta videós kollégái döntését, akik csakhamar megerősítették, hogy Adrian nem volt lesen sem az első felívelés, sem a furcsa gólpassz pillanatában, vagyis találata szabályos, meg kell adni.

A Porto a 2-1-es végeredménnyel így nagy reményekkel fogadhatja a visszavágón a Romát.

Rovatok