Index Vakbarát Hírportál

Már csapata sincs az U20-as vb gólkirályának

2019. február 16., szombat 10:08

Továbbra sem találja a helyét Mervó Bence, akinek nagy reményekkel indult a pályafutása. Négy évvel ezelőtt, az U20-as világbajnokágon Észak-Koreának mesterhármast lőtt, a brazilok elleni meccsen is betalált, a szerbek elleni nyolcaddöntőben is eredményes volt. Öt góljával végül Viktor Kovalenkóval társbérletben gólkirály lett. Most közös megegyezéssel szerződést bontott klubjával.

A Győri ETO nevelése megjárta közben Svájcot, a Sion játékosa volt, de Vanczák Vilmos egykori klubja kölcsönadta a lengyel Slask Wroclawnak, majd a kölcsön után a Dunaszerdahely játékosa lett, innen vezetett vissza az út Győrbe. Jelen állás szerint szabadon igazolható.

A svájci bajnokságban nem volt meccse, a lengyel első osztályban 11 találkozón lépett pályára, Dunaszerdahelyen 11-szer. Az NB II.-es ETO-ban 17 meccse volt ősszel, és két gólt rúgott. Nagy tehetségnek kiáltották ki, de 2013 óta összesen 56 tétmeccse és mindössze 8 gólja van a nyolcszoros U21-es válogatott játékosnak, aki most klubot keres.

Érdekesség, hogy a négy évvel ezelőtti U20-as vb-n szintén öt gólt szerző Kovalenko jelenleg a Sahtar Donyeck játékosa, a mostani szezonban 11 meccse és 3 gólja van az ukrán élvonalban, de hat BL-meccsen és az Európa Ligában is pályára lépett. Már 20-szoros ukrán válogatott. A transfermarkt egymillió euróra taksálja az árát.

Rovatok