Index Vakbarát Hírportál

Az Atletico feladta a leckét, a City döntött

2019. február 20., szerda 23:46

Atletico Madrid-Juventus volt a BL szerdai nyolcaddöntőinek rangadója, Cristiano Ronaldo visszatért Madridba nyári átigazolása óta először. Az Atleti a kedvenc ellenfele volt Real-futballistaként, 22 gólt lőtt nekik fehér mezben (8-at büntetőből).

Most sem állt messze a 10. percben, de nagy szabadrúgását végül is simán kitolta Oblak kapus. Bonucci fejelt fölé ez után egy szabadból beívelt labdát, amivel a vendégek támadójátéka úgy 80 percre be is fejeződött.

Az Atletico átvette az irányítást, Thomas lőtt jól, de Szczesny fogta, majd a szünet előtt Diego Costa esett be a tizenhatosra egy büntetőért, ám a videóbíró jól kiszúrta, hogy bőven kívül rúgta fel De Sciglio.

A 0-0-ás félidő után tovább erősített az Atleti, az 50.-ben Diego Costa Griezmann passzából hatalmas ziccert hagyott ki: a labda helyett azzal foglalkozott, hogy ellökje az őt lemaradva üldöző Chiellinit, labda helyett az emberére koncentrált, így olyan bődületesen rosszul lőtt - a térdelő kapus csak nézte, ahogy három méterrel célt téveszt a kísérlet.

Pár perc múlva Griezmann került ziccerbe, átemelte a lengyel kapust, de az beleért, így a lécet találta el a labda, majd a védők tisztáztak. Nagy Szczesny-bravúr volt. Ekkor már akkora volt az Atletico-fölény, hogy nem lehetett nem megjegyezni közhelyesen: érik a gól.

Jött is, bő negyedórával a vége előtt Morata befejelte első atleticós gólját. Csakhogy a videóbíró résen volt, és ugyan négy kamerából nem látszott, hogy két kézzel lökte el a védőjét, az ötödik, legtávolabbiból igen, így helyesen nem adták meg a gólt.

A 80. perc előtt viszont érvényes gólt szerzett Diego Simeone csapata. Szöglet után lefejelt labda Mandzukic lábáról majd a földön fekvő Bonucci fejéről Gimenez elé pattant, a középhátvéd közelről berúgta, 1-0. 

A Juve padlót fogott, a spanyolok érezték, itt lehet még valamit találni, és sikerült is. Most szabadrúgás után fejelt Godin, a kapu előtt pattogott a labda, újra Mandzukic próbált tisztázni, újra erőtlenül: ismét Godin elé került a labda, és éles szögből berúgta, 2-0. Cristiano Ronaldóról pattant be, ha nincs ott, talán el is száll keresztbe, de a gólt Godinnak adták. (Felmerül, hogy a beívelésnél legalább egy atleticós lesen lehetett, de mivel nem ért a labdához és az ellenfelet sem akadályozta, a videó nem vétózta meg a találatot - legalábbis más magyarázatot nem lehet találni, miért nem léptek közbe.)

A maradék öt percben támadni kezdett a Juve, az Atletico láthatóan megelégedett a két góllal. Ronaldo kiszorított pozícióból fejelt fölé - nem lehetett jobban megoldani -, majd a portugál passzából, visszagurított szabadrúgásból Bernardeschi tiszta lövését védte Oblak.

2-0-ra verte az Atletico a Juvét, de nem lefutott, az olaszok minden mindegy alapon fognak kimenni Torinóban, ahogy tették tavaly Madridban, a Real ellen, amikor 3-1-re nyertek. (De kiestek azzal a Ronaldo-büntetővel.)

Kedden a két BL-meccsen egy gól sem esett, a Schalke-ManCity öt góljával együtt szerdán hét is: a német-angol rangadó 2-3 lett.

A City idegenben is nyert, bombameglepetés lenne, ha nem az angolok mennének tovább.

Visszavágók három hét múlva.

Rovatok