Index Vakbarát Hírportál

Eltiltották a Chelsea-t az átigazolásoktól

2019. február 22., péntek 10:59

Fiatalkorú játékosok szabálytalan igazolása miatt két átigazolási szezonról eltiltást kapott a Chelsea , ahogy korábban a Barcelona, a Real Madrid és az Atlético Madrid is hasonló ügyben kapott eltiltást. A FIFA 29 rendbeli szabálytalanságot talált a Premier League-ben szereplő csapatnál, amit több mint száz fiatalkorú, tehát U18-as játékos leigazolása miatt vizsgált a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség.

Az eltiltás hivatalosan a 2019. nyári és a 2020. téli átigazolási időszakra érvényes, ám mivel a Chelsea fellebbez a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS), ez elcsúszhat a fellebbezési tárgyalások gyorsaságától függően.

A Chelsea az eltiltás mellett pénzbüntetést is kapott, de a FIFA az angol futballszövetségre is kiszabott pénzbírságot: a klub 600 ezer svájci frankot (168 millió forint), a szövetség pedig 510 ezer svájci frankot (142 millió forint) fizethet. A Chelsea 90 napot, a szövetség hat hónapot kapott arra, hogy rendbe tegye a fiatal játékosok regisztrációját.

Az eltiltás nem érinti a dortmundi Christian Pulisic már bejelentett érkezését, az amerikai ugyanis hivatalosan már a Chelsea játékosa, csak kölcsönben maradt a német csapatnál.

2009-ben már kapott hasonló eltiltást a Chelsea, akkor Gaël Kakuta szabálytalan leigazolása miatt fizethettek 910 ezer eurós büntetést, illetve akkor 2011-ig tiltották el őket új játékosok igazolásától.

Rovatok