Index Vakbarát Hírportál

Hat védő nézte tátott szájjal, mekkora gólt lő a Dinamo Zagreb

2019. február 22., péntek 09:57

Csütörtökön kora este 3-0-ra nyert a Dinamo Zagreb a cseh Viktoria Plzen ellen az Európa Ligában, és így 4-2-es összesítéssel bejutott a nyolcaddöntőbe a horvát csapat.

A továbbjutást tulajdonképpen már az első góllal megszerezték, igaz, a 15. percben Mislav Oršić találatánál ebben még nem lehetettek biztosak, úgyhogy jól jött, hogy a folytatásban előbb a korábbi Ferencváros-játékos Emir Dilaver, majd a hajrá kezdetén Bruno Petković is gólt szerzett.

Oršić gólja, pontosabban az előkészítés viszont parádésra sikerült. A Zagreb egy cseh támadásból kontrázott, a tizenhatoson belülről érkező felszabadítás után a később a harmadik gólt szerző Petković indult meg a bal szélen, majd pár csel után sarokkal passzolt középre már a másik kapu előtt. Daniel Olmo remek helyzetfelismeréssel átlépte a labdát – négy védő között állt, és még a kapu felé is kellett volna fordulnia –, amivel szinte kihagyhatatlan ziccerbe hozta Oršićot, aki be is vágta a léc alá.

A Dinamo Zagreb és a többi EL-nyolcaddöntős csapat pénteken 13.00-tól tudja meg, hogyan folytatják, ekkor sorsolják ugyanis a nyolcaddöntők párosításait.

statisztika

Rovatok