Index Vakbarát Hírportál

Les miatt elvett gól, kiállítás: Dárdaiék kikaptak a Bayerntől

2019. február 23., szombat 17:35 | aznap frissítve

Nem sikerült megtörnie az átkot Dárdai Pálnak, szombaton 1-0-s vereséget szenvedett a Hertha Berlinnel a Bayern München otthonában, ezzel a berlini csapat 1977 óta nem tud nyerni Münchenben.

Pedig a szombati meccset Dárdaiék kezdték jól, olyannyira, hogy Davie Selke révén a 11. percben majdnem vezetéshez is jutottak, ám a 24 éves támadó gólját les miatt – jogosan – érvénytelenítették. Selke végig jó formában játszott, több nagy helyzete is volt, de gólig nem jutott.

A sokáig stabilan védekező Hertha a 62. percig bírta hátul, ekkor Javi Martínez fejelt a hosszú sarokba James Rodríguez szöglete után. Mivel több gól nem született, ezzel el is döntötte a mérkőzést.

A hajrában az addigra éledező Hertha emberhátrányba került, Karim Rekik lökte meg Robert Lewandowskit egy Bayern-támadás közben, a lengyel pedig olyan jól játszotta el, hogy arcára támadt a holland, hogy a Hertha-játékos egyből piros lapot kapott a balkezes mozdulatért.

Bayern-Hertha 1-0

Az 1-0-s Bayern-győzelem után a müncheni csapat továbbra is második a Borussia Dortmund mögött, de már csak a gólkülönbsége miatt, pontszámban ugyanis beérték a BVB-t a Hertha 32 pontjával a 10. helyen áll . A többi szombati meccsen elég sok gól esett, a Mainz 3-0-ra nyert a Schalke ellen, ugyanilyen arányú győzelmet szerzett idegenben a Wolfsburg a Mönchengladbachnál, míg a Freiburg 5-1-re verte az Augsburgot.

stat

Eredmények

Rovatok