Index Vakbarát Hírportál

Tele van a tököm ezzel az egésszel

2019. március 7., csütörtök 09:12

A lengyel Szymon Marciniak úgy lett a Porto-Roma (3-1) legfontosabb szereplője, hogy ott sem volt a pályán. A játékvezető ült a tévé előtt és a hosszabbítás legérzékenyebb szakaszában (114. perc) szólt a török Cakirnak, hogy ugyan nézzen már meg egy jelenetet, amikor Florenzi meghúzta ellenfele mezét.

Cakir engedelmeskedett, megnézte, és ha már kiszólították oldalra, merte volna nem befújni a tizenegyest, hiszen láthatóan megnyúlt a mez. Bár valószínűleg hosszú lett volna a labda, a látvány egyértelmű volt, így az ítélet is.

Pár perccel később Marega akadt össze az olaszok egyik játékosával, a cseh Schickkel. Az előzőhöz hasonlóan ártalmatlan helyzet volt, Marciniak mérlegelt. Beszélt Cakirral, de a török játékvezetőnek akkor nem kellett a vonal mellé mennie.

Tipikusan ez az az eset, amit ha a mezőnyben lefújnak - márpedig az ütközés ténye vitathatatlan -, akkor a kapu előtt is le kellett volna.

Akár azt is mondhatnánk, hogy pontosan annyira volt tizenegyes ez, mint a másik.

Azt meg lehet állapítani, hogy az edzőknek hamarosan fel kell készíteniük a játékosaikat arra, hogy a videózás miatt a korábbi kicsi mezhúzások, tétlennek vélt mozdulatok sokkal szigorúbb elbírálás alá esnek.

Ne maradjon le semmiről!

Igaz, az igazságosság még így sem érvényesül minden esetben, mert Florenzi felelőtlensége büntetőt ért, Marega figyelmetlensége nem. És akkor még nem is beszéltünk a párizsi Kimpembe kezezéséről, amivel kiejtette a csapatát. Marega viszont megúszta.

Az olasz klub elnöke, Ira Pallotta lényegesen szenvedélyesebben fogalmazott a csapat hivatalos Twitter-oldalán.

"Tavaly a Liverpool elleni elődöntőben is kiraboltak minket, bevezették végre a VAR-t, erre megint a kárunkra tévedtek. Tele van a tököm az egésszel."

Rovatok