Index Vakbarát Hírportál

Hummels: Felfoghatatlan a döntés, a stílus

2019. március 8., péntek 11:00

A 70-szeres válogatott Mats Hummels is megszólalt, miután kiderült, hogy a jelenlegi német szövetségi kapitány, Joachim Löw nem tart igényt rá a márciusi selejtezőkben.

A szakember három bayernes játékost nem hívott meg, Hummelsen kívül Boatenget és Müllert. Alapemberek voltak a 2014-es vb-sikerkor, Müller gyorsan reagált, a stílust kifogásolta (kein guter Stil), ami azóta szállóige lett Németországban. A Bayern sem nyelte le könnyen a történteket, mert a jövő héten a Liverpoolt fogadják. 

A mindig szókimondó Hummels – a legutóbbi leégéskor készségesen rendelkezésre állt, és általában ült a kritikája – aludt rá pár napot.

Most azonban már ő is véleményt mondott.

Ki is emelte rögtön, hogy nem véletlenül hagyott néhány napnyi távolságot, mert így legalább leülepedtek benne az érzések. Mindig jó kapcsolata volt a szövetség munkatársaival, reméli, hogy ez így marad.

„A döntést sportszerűen elfogadom, tiszteletben tartom, bár felfoghatatlannak gondolom. Hárman mindent beleadtunk, amikor csak játszottunk. Csodálatos évek voltak, négy nagy tornán is játszhattam az országomért. A 2014-es vb-arany olyan érzés, amire mindig szívesen gondolok vissza, felejthetetlen élmény" - jelentette ki a 30 éves védő.

A Bild is kritizálta Löw stílusát, hiszen a télen elő lehetett volna készíteni ezt a határozatot, és nem derült égből villámcsapásként érte volna a hír a hamarosan legendává emelkedő müncheni játékosokat. A lap úgy tudja, 10 percet szánt a játékosokra, és gyorsan lezárta ezt a kérdést.

Németország március 22-én kezdi meg az Európa-bajnoki selejtezőket. Ha kijutnak az Eb-re, egy meccset Budapesten játszanak. 

Rovatok