Index Vakbarát Hírportál

Löwben és Guardiolában is megállt az ütő a szerb horrorbelépőjétől

2019. március 21., csütörtök 08:21 | aznap frissítve

„Imádkozom, hogy a játékosaim egészségesen térjenek vissza” – nyilatkozta Pep Guardiola, a Manchester City edzője a válogatott szünet előtt. Bár a szakember valószínűleg eltekintett volna ettől, az élet igen gyorsan és fényesen igazolta aggodalmait.

Kevésen múlt ugyanis, hogy a szerdai Németország–Szerbia mérkőzés utolsó perceiben Guardiola nem veszítette el nagyon hosszú időre csapata egyik meghatározó játékosát, a német Leroy Sanét, akit a szerbek csereembere, Milan Pavkov intézett el egy nyugodt szívvel gusztustalannak nevezhető belépővel.

Pavkov megmozdulása már önmagában is minősíthetetlenül durva és sérülésveszélyes volt, arra pedig már nem is nagyon lehet mit mondani, hogy a szerb támadó egy barátságos mérkőzés 93. percében, egy teljesen veszélytelen szituációban, a felezővonalnál lépett oda ellenfelének, teljes testsúllyal taposva bele boka felett a támaszkodó lábába. A kegyetlen faulttól Sané lába bokától térdig természetellenes ívben megcsavarodott, és csak egy kisebbfajta csodának, esetleg Guardiola imájának köszönhető, hogy semmije nem tört vagy szakadt.

A mérkőzés 70. percében becserélt Pavkov egyébként élete első válogatottságát tette emlékezetessé a megmozdulással, amiért a bíró azonnal kiállította. A számtalan kihagyott német helyzetet hozó mérkőzés 1-1-es döntetlennel zárult, ám a lefújás után Joachim Löwöt nem különösebben foglalkoztatta az eredmény, sokkal inkább annak örült, hogy Sané minden valószínűség szerint nem sérült meg komolyabban, és játszhat vasárnap a Hollandia elleni Eb-selejtezőn.

„Kegyetlen szabálytalanság volt. Sané szerencsés volt, és megúszta sérülés nélkül, de az ilyen belépőknek könnyen törés a vége” – nyilatkozta az esetről a német kapitány.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Löwben és Guardiolában is megállt az ütő a szerb horrorbelépőjétől

A német-szerb barátságos mérkőzés 93. percében próbálta meg hazavágni Leroy Sane szezonját a debütáló hentes.

35 · Mar 21, 2019 08:21am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Rovatok